228
O Μπολσονάρο σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια. Δεν θα κάνει το εμβόλιο - και θεωρεί τη μάσκα περιττή | REUTERS/Adriano Machado

Η σάμπα των ψεκασμένων: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο, είναι δικαίωμά μου» διαλαλεί ο Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2020, 08:44
O Μπολσονάρο σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια. Δεν θα κάνει το εμβόλιο - και θεωρεί τη μάσκα περιττή
|REUTERS/Adriano Machado

Η σάμπα των ψεκασμένων: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο, είναι δικαίωμά μου» διαλαλεί ο Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2020, 08:44

Σπάνια βλέπεις έναν ηγέτη τόσο αδιάφορο για τον ανθρώπινο πόνο και τόσο ανεύθυνο για την υγεία των πολιτών του. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, είναι ένας τέτοιος.

Ο άνθρωπος που απέναντι στην πανδημία –και ενώ ο κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 170.000 Βραζιλιάνους– απάντησε «μην είστε αδελφές, όλοι θα πεθάνουμε κάποτε»–, τώρα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου, καλώντας εμμέσως τους υποστηρικτές του να πράξουν το ίδιο.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους βραζιλιάνους πολίτες να εμβολιαστούν και όσον αφορά τον ίδιο είπε:

«Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι δικαίωμά μου».

Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών προκειμένου να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρο ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...