Η Ιβάνα Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ | EPA/SEBASTIEN NOGIER και REUTERS/Jonathan Ernst
Επικαιρότητα

Η πρώην και η νυν κυρία Τραμπ τσακώνονται για το ποια είναι η Πρώτη Κυρία

Μοιράζονται το ίδιο όνομα, αλλά μόνο μέχρι εκεί. Τα σχόλια της πρώτης συζύγου του Τραμπ ότι εξακολουθούσαν να επικοινωνούν και ότι ήταν -με τον τρόπο της- η πρώτη κυρία εξόργισαν την νυν σύζυγο, τη Μελάνια Τραμπ
Protagon Team

Μια μικρή μάχη ξέσπασε ανάμεσα στην Ιβάνα Τραμπ και τη Μελάνια Τραμπ, με αφορμή τα σχόλια της πρώην συζύγου του προέδρου των ΗΠΑ ότι ήταν και αυτή η πρώτη κυρία, εννοώντας η πρώτη σύζυγος στη ζωή του Τραμπ.

Η αρχή είχε γίνει από την Ιβάνα Τραμπ, σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ από το 1977 ως τη δεκαετία του 1990, η οποία είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του ABC ότι «βασικά ήμουν η πρώτη γυναίκα του Τραμπ, είμαι η πρώτη κυρία». Ισχυρίστηκε ακόμη ότι έχει απευθείας επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο, αλλά δεν επιθυμεί να προκαλέσει προβλήματα.

Με τον πρώην σύζυγο εξακολουθούν να μιλούν «κάθε δεκαπενθήμερο», διευκρίνισε, και είπε μάλιστα ότι δεν θέλει να τηλεφωνεί στον Τραμπ «γιατί είναι η Μελάνια εκεί»!

«Δεν θέλω να φέρω κανενός είδους ζήλια ή κάτι τέτοιο γιατί βασικά είμαι η πρώτη σύζυγος του Τραμπ. Είμαι η “πρώτη κυρία”, ΟΚ;»

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου της με τίτλο «Raising Trump», ο οποίος έχει διφορούμενη ερμηνεία είτε «Μεγαλώνοντας τον Τραμπ» είτε κάτι σαν «Κάνοντας τον Τραμπ μεγάλο».

Η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ Στέφανι Γκρίσαμ επέκρινε τα σχόλια της Ιβάνα λέγοντας ότι «θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή» και ότι είναι «θόρυβος που θέλει να εξυπηρετήσει την ίδια».

«Η κυρία Τραμπ», συνεχίζει η ανακοίνωση της Μελάνια, «έκανε τον Λευκό Οίκο κατοικία για τον Μπάρον και τον πρόεδρο», αναφερόμενη στον ανήλικο γιο του ζεύγους. Και προσθέτει ότι «της αρέσει η ζωή στην Ουάσινγκτον και αισθάνεται τιμή για τον ρόλο της σαν Πρώτη Κυρία. Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον τίτλο και τον ρόλο της για να βοηθήσει τα παιδιά και όχι να πουλήσει βιβλία».

Θεωρεί δε το ζήτημα με τις δηλώσεις της πρώην «άνευ ουσίας».

Όπως σημειώνει το BBC είναι η πρώτη φορά που μια πρώην και μια νυν σύζυγος προέδρου ανταλλάσσουν κατηγορίες. Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν ο μόνος πρόεδρος που είχε πάρει διαζύγιο και είχε παντρευτεί δεύτερη φορά.

Στην προεδρία Τραμπ, όλα όμως και αυτή η διαμάχη, είναι για πρώτη φορά…