201
Αν και προσπάθησε να «μαζέψει. τις αναφορές του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέφυγε τη χλεύη | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Η προτροπή Τραμπ για «ενέσεις με αντισηπτικό» αύξησε τις δηλητηριάσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 14:58
Αν και προσπάθησε να «μαζέψει. τις αναφορές του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέφυγε τη χλεύη
|REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Η προτροπή Τραμπ για «ενέσεις με αντισηπτικό» αύξησε τις δηλητηριάσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 14:58

Αύξηση στα περιστατικά δηλητηριάσεων από απολυμαντικά παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ιλινόι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας, αλλά και στο Μέριλαντ, τη Νέα Υόρκη και το Μίσιγκαν.

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μία περίεργη αύξηση, αν δεν συνδεόταν με την ανεκδιήγητη προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ χρήσης αντισηπτικών για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Το Σαββατοκύριακο στο τηλεφωνικό μας κέντρο έγιναν πάνω από 100 κλήσεις στις οποίες αναφέρθηκαν δηλητηριάσεις από απολυμαντικά», ανέφερε το κέντρο δηλητηριάσεων του Ιλινόι. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στις άλλες Πολιτείες με πολλές περισσότερες κλήσεις για τον ίδιο λόγο σε σχέση με  προηγούμενα έτη.

Η αναφορά του Τραμπ, με την μορφή ερωτήματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην επιστημονική κοινότητα, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να προτείνει στους επιστήμονες να ερευνήσουν το ενδεχόμενο θεραπείας μέσω ενέσεων με απολυμαντικό.

Απάντηση στην πρωτοφανή προτροπή του Τραμπ έδωσαν οι εταιρείες με την εξίσου πρωτοφανή προτροπή να μην χορηγούνται τα υλικά ενδοφλεβίως ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο και σε καμία περίπτωση.

Μεταξύ άλλων, η Reckitt Benckiser, παρασκευάστρια εταιρεία των γνωστών απολυμαντικών Dettol, ξεκαθάρισε πως τα προϊόντα της δεν πρέπει να χορηγούνται σε ανθρώπους στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου. Αλλά, εξαιτίας του προέδρου, πολλοί ήταν όσοι απλώς αδιαφόρησαν για τις εκκλήσεις…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...