146
Αεροσκάφος Mig-29 σε επίδειξη | REUTERS/Stoyan Nenov

Η Πολωνία θέτει όλα τα MiG-29 «στη διάθεση των ΗΠΑ»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2022, 22:19
Αεροσκάφος Mig-29 σε επίδειξη
|REUTERS/Stoyan Nenov

Η Πολωνία θέτει όλα τα MiG-29 «στη διάθεση των ΗΠΑ»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2022, 22:19

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Παράλληλα, η Βαρσοβία προέτρεψε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες διαθέτουν τέτοια αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

«Η Πολωνία ζητά από τις ΗΠΑ να μας παράσχει χρησιμοποιημένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να τηρήσει τους όρους αγοράς των αεροσκαφών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για 28 αεροσκάφη Mig-29, ρωσικής κατασκευής, στα οποία θα μπορούσαν να προστεθούν άλλα 24 που κατέχουν η Βουλγαρία και η Σλοβακία.

Την Δευτέρα, μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ πίεσαν τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην Ουκρανία, μετά την έκκληση που απηύθυνε την Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...