278
|

Η Παυλίδης ΑΕ εξαγόρασε μεγάλο λατομείο στη Βουλγαρία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:45

Η Παυλίδης ΑΕ εξαγόρασε μεγάλο λατομείο στη Βουλγαρία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:45

Ενα βαλκανικό τόξο με τα σημαντικότερα λατομεία στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας ολοκλήρωσε η ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ, η οποία προχώρησε στην εξαγορά της DIONYSSOMARBLE BULGARIA. Πρόκειται για εξαγορά 100% των μετοχών της εταιρείας, η οποία έχει στην κατοχή της τα δυο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού vratza (limestone). Η δυναμικότητα των νέων λατομείων ανέρχεται σε 60.000 τόνους ετησίως!

Οπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ο ασβεστόλιθος vratza είναι γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων και έχει επιλεγεί σε πολλά μνημειώδη έργα. Κατά τη διάρκεια των ετών, το vratza έγινε παγκοσμίως γνωστό, λόγω των άριστων διακοσμητικών και τεχνικών προδιαγραφών του, ενώ είναι διαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Είναι ευρέως γνωστό ως υλικό υψηλής ποιότητας τόσο για εξωτερικές όψεις, όσο και για διακοσμήσεις εσωτερικών επιφανειών. Κάποια από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα, στα οποία χρησιμοποιήθηκε το vratza είναι το Leopold Museum-Vienna, Frankfurt Main Opera Tower, London BAPS Shri Swaminarayan Mandir, Louis Vuitton-Berlin, Kempinski Gold Coast Hotel -City Accra κ.ά.

Το μουσείο Λεοπόλδου στη Βιέννη

Μετά την εξαγορά αυτή υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για την κατοχή των μεγαλύτερων λατομικών εκμεταλλεύσεων σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Eτσι ο όμιλος ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ διαχειρίζεται πλέον τα κορυφαία λατομεία στην Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στη Βουλγαρία (Vratza).

Η επένδυση αυτή συνάδει με τον έντονα εξωστρεφή στρατηγικό χαρακτήρα της εταιρείας και εκτιμάται ότι η προσθήκη του νέου υλικού θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου και κατ’ επέκταση στην αύξηση του κύκλου εργασιών, ο οποίος κατά το 2019, παρά τη γενική πτώση του κλάδου κατά 20%, παρέμεινε σταθερός και διαμορφώθηκε στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA θα κυμανθεί στα 67 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...