445
Η παριανή μπίρα τιμά με το όνομά της τα 56 κυκλαδίτικα νησιά | 56 ISLES/Facebook

Η παριανή «56 Isles Aegean Wit» στις έξι καλύτερες μπίρες του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 18:45
Η παριανή μπίρα τιμά με το όνομά της τα 56 κυκλαδίτικα νησιά
|56 ISLES/Facebook

Η παριανή «56 Isles Aegean Wit» στις έξι καλύτερες μπίρες του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 18:45

Χυμώδης και δροσερή σαν την αύρα του Αιγαίου, με ελαφρύ σταρένιο χρώμα και απαλή θολότητα που οφείλεται στο παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, η «56 Isles Aegean Wit» κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards κερδίζοντας τρία αστέρια που την έφεραν στην εξάδα με τις καλύτερες μπίρες του κόσμου.

Επίσης, η ξανθιά και απαλή «56 Isles Pilsner», η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, απέσπασε φέτος δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη «56 Isles session IPA», ένα αστέρι. Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ξεπέρασαν τις 12.000.

ΟΙ διακρίσεις επιβραβεύουν το έργο του Μαρίνου Αλεξάνδρου και του Νικόλα Παυλάκη των δύο νεαρών επιχειρηματιών οι οποίοι το 2014 δημιούργησαν την Μικροζυθοποιία Πάρου, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης.

H «Aegean Wit» ταιριάζει ιδανικά με θαλασσινά πιάτα

Με σχετικά μικρή παραγωγή, αρχικά, η Μικροζυθοποιία Πάρου προγραμματίζει τώρα και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα δεν είχε υπερβολικό συναίσθημα και, πάντως, καθόλου φολκλόρ», δήλωσε ο Μαρίνος Αλεξάνδρου με αφορμή τις νέες διακρίσεις τους, «Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο, με τον Νικόλα στο τιμόνι του δημιουργικού και της παραγωγής και με εμένα αφοσιωμένο στο επιχειρησιακό κομμάτι και στη διαρκή διάνοιξη νέων προοπτικών».

Ο Νικόλας Παυλάκης τόνισε εξάλλου «Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές», και πρόσθεσε ότι έβαλαν στις μπύρες τους «καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού, και στόχο τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία»

Ξανθιά και απαλή, με πλούσιο αφρό, και ζυμωμένη με τις δροσερές γεύσεις του παριανού κριθαριού,  η «56 Isles Pilsner» οφείλει τον χαρακτήρα της -όπως άλλωστε και η «56 Isles Aegean Wit»- στο μικροκλίμα του νησιού, στην αλμύρα της θάλασσας, την ηλιοφάνεια και την ποιότητα των πρώτων υλών αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της γεύσης της. Οι ποικιλίες ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν εξάλλου τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.

Πιο πολύπλοκη, αφιλτράριστη και διακριτικά θολή, η «56 Isles Aegean Wit» διατηρεί τον χαρακτήρα και την πλούσια παράδοση της Βελγικής Wit αλλά δεν παύει να είναι μια μπίρα παριανή, που συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά.  Σερβίρεται ιδανικά σε κολονάτο ποτήρι με μια φέτα πορτοκαλιού, ως απεριτίφ ή να συνδυασμένη με θαλασσινά πιάτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...