336
Στην αρχή και ο ίδιος ο Τζέιμς Καφετζής έβαλε προστατευτική μάσκα, στη συνέχεια της υποδοχής πρωταθλητή, όμως, τα μέτρα, όπως ήταν επόμενο, πήγαν περίπατο... | Ροδιακή

Η πανδημία (δεν) έφυγε: «Τρελό» κορονοπάρτι στο ΑΠΘ – «Αποθέωση» για τον Τζέιμς του Survivor στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 10:59
Στην αρχή και ο ίδιος ο Τζέιμς Καφετζής έβαλε προστατευτική μάσκα, στη συνέχεια της υποδοχής πρωταθλητή, όμως, τα μέτρα, όπως ήταν επόμενο, πήγαν περίπατο...
|Ροδιακή

Η πανδημία (δεν) έφυγε: «Τρελό» κορονοπάρτι στο ΑΠΘ – «Αποθέωση» για τον Τζέιμς του Survivor στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 10:59

Οι επιστήμονες μπορεί να προειδοποιούν ότι ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει από την πανδημία και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός, τα κορονοπάρτι όμως και τα πάσης φύσεως γλέντια –μετά μουσικής και με ποικίλες αφορμές– έχουν φουντώσει για τα καλά.

Στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα και ξεφάντωσαν «σαν τις παλιές καλές ημέρες», όπως έλεγαν, στο πάρτι που στήθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Φιλοσοφική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Το κορονοπάρτι στο ΑΠΘ είχε απ’ όλα: μουσικές από dj, άφθονα ποτά και μπίρες για τον κόσμο… (αστείο φυσικά να μιλήσει κανείς για κανόνες και μέτρα, αφού αυτά αποτελούν ήδη παρελθόν ακόμα και στα καφέ – μπαρ που έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες).

Ιδιες εικόνες και στη Ρόδο, όπου συντοπίτες του παίκτη στο τηλε-ριάλιτι Survivor, Tζέιμς Καφετζή, τού επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στην πλατεία Φαληρακίου. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ροδιακή» είναι ενδεικτικές του παροξυσμού που επικράτησε για τον παίκτη του «Survivor» που έτυχε υποδοχής πρωταθλητή.

Τα κορονοξεφαντώματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και στην Πάτρα όπου για μία ακόμη φορά εκατοντάδες νεαροί κατέκλυσαν τα σκαλιά της Παντάνασσας για να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και ανάμεσα σε αυτές τις εικόνες, μετέωρη η φωνή των επιστημόνων που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο και δη τους νεαρότερους ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

«Είμαστε ακόμα σε μια ασταθή ισορροπία και πρέπει να περιμένουμε κάποιες μέρες. Μπορεί να έχουν αρχίσει να ελαττώνονται τα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά δεν έχουμε ξεφύγει από την πανδημία», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

«Το μήνυμα ότι άνοιξε η κοινωνία δεν πρέπει να εκληφθεί ως λήξη συναγερμού και ως ότι δεν υπάρχει πια η επιδημία. Αντίθετα πρέπει να εκληφθεί σαν μια προσπάθεια αλλαγής της στρατηγικής αντιμετώπισης του ιού με τα testing και τα εμβόλια», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...