274
Φωτογραφία από τα κοινωνικά δίκτυα δείχνει την ουκρανική σημαία στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης | twitter

Η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο κέντρο της Χερσώνας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 13:03
Φωτογραφία από τα κοινωνικά δίκτυα δείχνει την ουκρανική σημαία στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης
| twitter

Η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο κέντρο της Χερσώνας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 13:03

Μπορεί με νέες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ να επιμένει ότι το καθεστώς της Χερσώνας ως «τμήματος της Ρωσίας» δεν αλλάζει, ωστόσο οι εξελίξεις φαίνεται ότι τον διαψεύδουν και μάλιστα άμεσα.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, δείχνουν την ουκρανική σημαία να έχει υψωθεί στη Χερσώνα μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, ολοκληρώθηκε η απόσυρση των στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του ποταμού στη Χερσώνα, και όλες οι ρωσικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός μεταφέρθηκαν στην αριστερή ή ανατολική όχθη του Δνείπερου. Η Μόσχα ανέφερε ότι η απόσυρση ολοκληρώθηκε στις 5.00 ώρα Μόσχας (4.00 ώρα Ελλάδος) το πρωί της Παρασκευής.

Η Ρωσία διέταξε την απόσυρση του στρατού της την Τετάρτη, αφού δήλωσε ότι οι προσπάθειες να διατηρήσει τη θέση της και τα στρατεύματά της ήταν «μάταιες» ενόψει μιας αυξανόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης την Παρασκευή ότι δεν έμεινε ούτε ένας στρατιώτης ή κομμάτι στρατιωτικού υλικού στη δυτική πλευρά του ποταμού, που περιλαμβάνει το κύριο κομμάτι της Χερσώνας, αλλά και ότι δεν υπέστη καμία απώλεια προσωπικού ή εξοπλισμού κατά την απομάκρυνση από την πόλη. Παράλληλα τόνισε ότι όλοι οι πολίτες που ήθελαν να απομακρυνθούν, έχουν φύγει πλέον με ασφάλεια, με τη φροντίδα των ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας αναπαράγουν αναρτήσεις κατοίκων της Χερσώνας όπου φαίνεται η ουκρανική σημαία στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης, απέναντι από το κυβερνητικό κτίριο που χρησιμοποίησαν οι ρώσοι εισβολείς κατά την οκτάμηνη κατοχή της πόλης στον ουκρανικό Νότο.

Η θολή αυτή φωτογραφία δείχνει τη σημαία που φέρεται να έχει τοποθετηθεί από «αντάρτες-πατριώτες» κατά το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News