627
Ο Τζακ Μέριτ έπεσε νεκρός στη Γέφυρα του Λονδίνου από το μαχαίρι του Ουσμάν Καν: «πίστευε στην εγγενή καλοσύνη της ανθρωπότητας» | David Merritt

Η οργή του πατέρα: «Μην χρησιμοποιείτε τον θάνατό του γιου μου για την προπαγάνδα σας»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 16:50
Ο Τζακ Μέριτ έπεσε νεκρός στη Γέφυρα του Λονδίνου από το μαχαίρι του Ουσμάν Καν: «πίστευε στην εγγενή καλοσύνη της ανθρωπότητας»
|David Merritt

Η οργή του πατέρα: «Μην χρησιμοποιείτε τον θάνατό του γιου μου για την προπαγάνδα σας»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 16:50

Οργισμένος με τον Μπόρις Τζόνσον είναι ο πατέρας του Τζακ Μέριτ, ενός από τους δύο νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο Ντέιβιντ Μέριτ, με ανάρτησή του στο Twitter και μία συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύεται στην Guardian, κατηγορεί μερίδα των ΜΜΕ, τον βρετανό πρωθυπουργό και τους Τόρις ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά τη δολοφονία του γιου του ενόψει των εθνικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Τους προτρέπει να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια του γιου του και να «σβήσουν το μίσος με την καλοσύνη».

Μετά την επίθεση στο κέντρο του εορταστικού Λονδίνου, ο Τζόνσον υποστήριξε ότι «μια αριστερόστροφη κυβέρνηση» ήταν αυτή που ευθύνεται για την αποφυλάκιση του δράστη, Ουσμάν Καν.

Οι Συντηρητικοί υποσχέθηκαν, επίσης, να βάλουν τέλος στην αποφυλάκιση ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, προσθέτοντας ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν μπορεί να κρατήσει τη Βρετανία ασφαλή.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο πατέρας του Τζακ Μέριτ, Ντέιβιντ, έγραψε στο Twitter, με αφορμή τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου: «Μην χρησιμοποιείτε τον θάνατο του γιου μου και τις φωτογραφίες των συναδέλφων του για να προωθήσετε την άγρια προπαγάνδα σας. Ο Τζακ ήταν απέναντι σε ό,τι εκπροσωπείτε -το μίσος, τη διχόνοια, την άγνοια».

Ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης των Εργατικών κατηγόρησε επίσης τον Τζόνσον ότι «συνέδεσε μια τραγωδία με μια νέα προσπάθεια δυσφήμισης του κόμματος των Εργατικών».

Στην επιστολή του, ο Ντέιβιντ Μέριτ, αναφέρει ότι γιος του θα ήταν έξαλλος με όσους εκμεταλλεύονται πολιτικά το γεγονός γιατί «ο θάνατός του θα χρησιμοποιούνταν για να στηρίξει την ατζέντα του μίσους, που έδινε τα πάντα για να πολεμήσει στη ζωή του».

Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή του πατέρα:

«Ο Τζακ ήταν περήφανος. Ο Τζακ ήταν πανέξυπνος. Ο Τζακ ήταν απόλυτα πιστός. Ο Τζακ λάτρευε τη μουσική, τις τέχνες, το καλό φαγητό με την οικογένειά του, τις μπύρες με τους φίλους του. Και σε περίπτωση που δεν το έχετε διαπιστώσει ακόμα, ήταν πολύ όμορφος.

Αλλά ο Τζακ ήταν επίσης θυμωμένος, απογοητευμένος, ανιδιοτελής, πεισμωμένος. Ηταν θυμωμένος γιατί έβλεπε ότι η κοινωνία μας δεν φρόντιζε όσους έχουν ανάγκη. Ηταν απογοητευμένος γιατί η πολιτική ελίτ έχει ξεχάσει γιατί είναι σημαντικό να είσαι δίκαιος. Ηταν ανιδιοτελής και αφοσιωμένος στο να διορθώνει τα λάθη κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του. Ο Τζακ είχε αφιερώσει την ενέργειά του στους στόχους του προγράμματος «Μαθαίνοντας μαζί», ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στο οποίο φοιτητές και φυλακισμένοι μοιράζονται τις απόψεις τους για τη Δικαιοσύνη. Σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς, ο Τζακ δεν πήγαινε απλά στη δουλειά του. Ζούσε με πάθος και ένταση τον αγώνα του για έναν καλύτερο κόσμο για όλη την ανθρωπότητα, ιδίως όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αν ο Τζακ μπορούσε να σχολιάσει τον θάνατό του και το τραγικό συμβάν της 29ης Νοεμβρίου, θα ήταν έξαλλος. Θα τον βλέπαμε να το παιδεύει ώρα στο μυαλό του, πριν μας πει λέξη. Ο Τζακ θα καταλάβαινε ξεκάθαρα το πολιτικό τάιμινγκ.

Θα «έβραζε» επειδή ο θάνατός του θα χρησιμοποιούνταν για να στηρίξει την ατζέντα του μίσους, που έδινε τα πάντα για να πολεμήσει στη ζωή του. Δεν θα πρέπει το ξεχάσουμε ποτέ αυτό. Αυτό που θα ήθελε ο Τζακ από όλους μας είναι να περάσουμε την πόρτα που έχει ρίξει με τα μαύρα Doc Martens μποτάκια του.

Αυτή η πόρτα ανοίγει σε έναν κόσμο όπου δεν κλειδώνουμε κανέναν για να πετάξουμε το κλειδί. Οπου δεν δίνουμε απροσδιόριστες ποινές. Οπου δεν μειώνουμε δραστικά τον προϋπολογισμό για τις φυλακές και όπου δεν εστιάζουμε στην εκδίκηση αλλά στην αναμόρφωση. Οπου δεν υποτιμούμε συνέχεια τις δημόσιες υπηρεσίες μας, τη γραμμή ζωής του έθνους μας. Ο Τζακ πίστευε στην εγγενή καλοσύνη της ανθρωπότητας και διακατεχόταν από ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης για να την προστατέψει. Μέσα από όλους εμάς, ο Τζακ συνεχίζει να ζει.

Δανειστείτε την ευφυία του, μοιραστείτε την επιθυμία του, αισθανθείτε το πάθος του, θυμώστε και σβήστε το μίσος με την καλοσύνη. Μην εγκαταλείψετε ποτέ τη μάχη.

Στον Τζακ Μέριτ. Τώρα και για πάντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...