280
Ο Ζαχαρίας Ζούπης της Opinion Poll σε φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον Μάρτιο του 2020 | eea.gr

Η Opinion Poll απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Oταν δεν μας αρέσουν τα ευρήματα, αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 10:10
Ο Ζαχαρίας Ζούπης της Opinion Poll σε φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον Μάρτιο του 2020
| eea.gr

Η Opinion Poll απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Oταν δεν μας αρέσουν τα ευρήματα, αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 10:10

Η διαφορά των 17,4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, που έδωσε η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll, προκάλεσε εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πέραν της «κλασικής» ανακοίνωσης διαμαρτυρίας, έφθασε στο σημείο να φέρει το θέμα των σφυγμομετρήσεων στη Βουλή, ζητώντας να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντες τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και τον πρώην αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, έκαναν μάλιστα λόγο για μείζον θέμα για τη δημοκρατία αναφερόμενοι στις απογοητευτικές για το κόμμα τους δημοσκοπήσεις.

Με αφορμή την αντίδραση αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός του κ. Βούτση και του κ. Πολάκη, το αίτημα υπογράφουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Σπύρος Λάππας), ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης,  έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Oταν δεν μας αρέσουν τα ευρήματα των ερευνών αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις.

»Δυστυχώς αυτό κάνει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβασή της, όπως αυτό έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη την περίοδο πριν τις εθνικές εκλογές. Αμφισβητούσε τα αποτελέσματα ερευνών που έδειχναν την πραγματική διαφορά που τελικά επιβεβαιώθηκε στις κάλπες και όχι αυτές τις έρευνες που έδειχναν +/-1%,2% την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ».

Εδικά όσον αφορά την Οpinion Poll, συνεχίζει ο κ. Ζούπης, «οφείλω να υπενθυμίσω ότι πιάσαμε το ακριβές αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, όπως και των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών του 2019. Με την επαλήθευση των μετρήσεών μας δείχνουμε την επιστημονική αρτιότητα, την ευθύνη και την αντικειμενικότητα των ερευνών μας.

«Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε δείξει, ούτε εκφοβιζόμαστε ούτε επηρεαζόμαστε στην ερευνητική μας εργασία. Τελεία», καταλήγει ο υπεύθυνος ερευνών της Οpinion Poll, παραπέμποντας για τα υπόλοιπα στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...