313
Ο Τζο Τζόνσον κυκλοφορεί μάλλον άνετος μετά την παράιτησή του από την κυβέρνηση του αδελφού του | REUTERS/Henry Nicholls

«Ή ο Μπόρις ή εγώ»: Πώς η σύζυγος του Τζο Τζόνσον τον πίεσε να παραιτηθεί

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 10:55
Ο Τζο Τζόνσον κυκλοφορεί μάλλον άνετος μετά την παράιτησή του από την κυβέρνηση του αδελφού του
|REUTERS/Henry Nicholls

«Ή ο Μπόρις ή εγώ»: Πώς η σύζυγος του Τζο Τζόνσον τον πίεσε να παραιτηθεί

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 10:55

Ηταν μια αναπάντεχη -και πολιτικά δυσάρεστη- έκπληξη η παραίτηση του Τζο Τζόνσον, αδελφού του βρετανού πρωθυπουργού, από το υπουργικό αξίωμα που κατείχε, ενώ αποχώρησε και από την πολιτική.

Πέρα από την έκπληξη, η παραίτηση φανέρωσε και το ρήγμα στις σχέσεις των δύο αδελφών με αφορμή το Brexit που είναι σε μια από τις δύσκολες φάσεις του, 50 ημέρες πριν από την «ημέρα μηδέν» της εξόδου. Υποστηρικτής του Remain ο Τζο, παθιασμένος κήρυκας του Leave ο Μπόρις, βρέθηκαν πάντως για λίγες ημέρες κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και βαθύτερο οικογενειακό παρασκήνιο, καθώς, όπως αποκαλύπτει η Sun, η σύζυγος του Τζο Τζονσον ήταν αυτή που τον πίεσε να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει.

Η tabloid εφημερίδα επικαλείται πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον που υποστηρίζουν ότι η Αμέλια Τζέντλεμαν είχε αποφασιστικό ρόλο.

Η Τζέντλεμαν, 47 ετών, είναι δημοσιογράφος στον Guardian, μέλος των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν και έχει φιλικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον, Μαρίνα Γουίλερ.

Η Αμέλια Τζέντλεμαν // thesun.co.uk

Η Sun αποκαλύπτει ότι η Τζέντλεμαν οργιζόταν με όσα περνούσε η Γουίλερ κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Μπόρις Τζόνσον. Ειδικά το ότι ο Μπόρις «σαλιάριζε με την Κάρι Σίμοντς» (τη σύντροφό του σήμερα) ενώ η Γουίλερ ανάρρωνε από επεμβάσεις για καρκίνο στις ωοθήκες.

Αλλη πηγή είπε στην εφημερίδα ότι οι Τζόνσον μπορεί να είχαν πάντα πολιτικές διαφορές, αλλά τα τελευταία γεγονότα ξεχείλισαν το ποτήρι, ιδίως η (απίστευτη) δήλωση ότι είναι καλύτερα να τον βρουν νεκρό σε χαντάκι παρά να μην βγάλει τη χώρα από την ΕΕ.

Μετά από αυτά, η Αμέλια μίλησε ευθέως στον σύζυγό της ζητώντας του να επιλέξει ανάμεσα στην ίδια και τον πρωθυπουργό. Το «ή αυτός ή εγώ» ήταν κατά τη Sun αυτό που έφερε τον Τζο εκτός κυβέρνησης, παρά τις εκκλήσεις του αδελφού του να το ξανασκεφτεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...