588
Η Ντόλι Πάρτον σε εκδήλωση προς τιμήν της, τον Φεβρουάριο του 2019, στο Λος Αντζελες | EPA/NINA PROMMER

Η Ντόλι Πάρτον έδωσε $1.000.000 στην έρευνα για το εμβόλιο της Moderna

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 11:11
Η Ντόλι Πάρτον σε εκδήλωση προς τιμήν της, τον Φεβρουάριο του 2019, στο Λος Αντζελες
|EPA/NINA PROMMER

Η Ντόλι Πάρτον έδωσε $1.000.000 στην έρευνα για το εμβόλιο της Moderna

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 11:11

Ενα μικρό μερίδιο της επιτυχίας του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό ανήκει στην… Ντόλι Πάρτον.

Η σπουδαία καλλιτέχνις της κάντρι μουσικής δώρισε ένα εκατ. δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο, που έχει παρουσιάσει επιτυχία 95% στις κλινικές δοκιμές.

Αρθρο στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine αποκάλυψε ότι η τραγουδίστρια έκανε τη δωρεά στο Ινστιτούτο Μολυσματικών Νόσων, Ανοσολογίας και Φλεγμονωδών Παθήσεων του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ την περασμένη άνοιξη.

Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Βάντερμπιλτ στο Τενεσί έπαιξε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίου από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Στις υποσημειώσεις του ιατρικού περιοδικού, επιβεβαιώνεται ότι η χρηματοδότηση προήλθε από τη Ντόλι Πάρτον, από το «Dolly Parton COVID-19 Research Fund».

Ανακοινώνοντας την απόφασή της τον Απρίλιο, η αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε γράψει στο Instagram: «Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Νάτζι Αμπουμράντ, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορονοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Μιλώντας στο BBC, η Πάρτον είπε ότι είναι σίγουρη πως «πολλά εκατομμύρια δολάρια από πολύ κόσμο βοήθησαν στην έρευνα, αλλά αισθάνομαι πολύ περήφανη που ήμουν ένα μικρό μέρος της και ελπίζω ότι θα βγει κάτι πολύ σπουδαίο και θα βοηθήσει να θεραπευθεί ο κόσμος μας – το χρειαζόμαστε!».

Τα χρήματα που έδωσε η Πάρτον, συνέβαλαν επίσης στην έρευνα για τη θεραπεία ασθενών της COVID-19 με πλάσμα όσων έχουν περάσει τη νόσο, στην οποία συμμετείχε ο Τομ Χανκς.

Ο Αμπουμράντ και η Ντόλι Πάρτον έγιναν φίλοι, όταν η τραγουδίστρια τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Βάντερμπιλτ, το 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...