H Ντίνα Κώνστα ως «Ντένη Μαρκορά» άφησε το στίγμα της στην ελληνική τηλεόραση και στις καρδιές των τηλεθεατών | YouTube
Επικαιρότητα

Ντίνα Κώνστα: Η «Ντένη Μαρκορά» δεν είναι πια εδώ…

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Επασχε από άνοια και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ίδρυμα. Τον θάνατό της δημοσιοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook
Protagon Team

Ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά την καθιέρωσε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού, σε σημείο που 20 και πλέον χρόνια μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου των «Δύο Ξένων», ήταν σχεδόν καθημερινά παρούσα στις σελίδες των social media. Και θα συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια ακόμα, παρόλο που η ίδια θα απουσιάζει…

Οπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η αγαπημένη ηθοποιός με την μακρά καριέρα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και παρότι αρχικά ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, την κέρδισε το Θέατρο. Κρυφά από την οικογένειά της σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965, ενώ τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε  σημαντικές τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι «Τρεις Χάριτες», το «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Αν και η  διαδρομή της στο σανίδι ξεκίνησε με δραματικούς ρόλους, διακρίθηκε μέσα από την κωμωδία και κέρδισε την εκτίμηση του κοινού. Η ίδια συνήθιζε να λέει ότι οι κωμικοί ρόλοι είναι επικίνδυνοι και δύσκολοι διότι «μπορεί πολύ εύκολα να γίνεις γελοίος».

Η είδηση πως έπασχε από άνοια και νοσηλευόταν σε ίδρυμα είχε προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα: «Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».