242
Στο νησί Γουάιτ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ζωής | REUTERS/Jorge Silva

Η Νέα Ζηλανδία θα εισάγει δέρμα για τη θεραπεία των εγκαυματιών από την έκρηξη στο ηφαίστειο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 09:03
Στο νησί Γουάιτ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ζωής
| REUTERS/Jorge Silva

Η Νέα Ζηλανδία θα εισάγει δέρμα για τη θεραπεία των εγκαυματιών από την έκρηξη στο ηφαίστειο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 09:03

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στελέχη της στο ηφαιστειακό νησί Γουάιτ την Παρασκευή για να ανακτηθούν τα λείψανα των εννέα ανθρώπων που επισήμως είναι αγνοούμενοι και σχεδόν σίγουρα έχασαν τη ζωή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη της Δευτέρας.

Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε χθες Τετάρτη τους οκτώ νεκρούς, καθώς δύο άνθρωποι που νοσηλεύονται με εγκαύματα υπέκυψαν σε νοσοκομεία.

Πάνω από 20 εγκαυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ομάδες χειρουργών από εγκαυματολογικές μονάδες όλης της χώρας εργάζονται ασταμάτητα.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασής τους είναι ότι η Νέα Ζηλανδία θα εισάγει 1,2 εκατ. τετραγωνικά εκατοστά δέρματος, δηλαδή 120 τ. μέτρα! Η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως 10 άτομα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση.

Η κατάσταση στο ηφαίστειο είναι «εξαιρετικά ευμετάβλητη» και ενδέχεται να σημειωθεί νέα έκρηξη μέσα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις Αρχές. Από τον κρατήρα του ηφαιστείου, δημοφιλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία, εκλύθηκαν μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας και αερίων με θερμοκρασίες εκατοντάδων βαθμών Κελσίου και τοξικά αέρια.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι πέντε Αυστραλοί επαναπατρίστηκαν για θεραπεία, ενώ άλλοι επτά θα επιστρέψουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Αλλος ένας Αυστραλός θα παραμείνει στη Νέα Ζηλανδία για νοσηλεία. Ο Μόρισον είπε πως στην ηφαιστειακή έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 11 Αυστραλοί, βασιζόμενος στα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι νεοζηλανδικές Aρχές για τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...