655
H πολυπράγμων γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα | Youtube

Η ΝΔ επιμένει για Ξεπαπαδέα: «Εβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 13:07
H πολυπράγμων γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα
|Youtube

Η ΝΔ επιμένει για Ξεπαπαδέα: «Εβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 13:07

Παρά τους ισχυρισμούς της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς,  Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ότι η απασχόλησή της στο υπουργείο Δικαιοσύνης «δεν συνιστά ασυμβίβαστο» με την ιδιότητά της ως δικηγόρου -και άρα με την συμπερίληψή της στο payroll της δικηγορικής εταιρείας του διαβόητου Αρτέμη Αρτεμίου– η Νέα Δημοκρατία επιμένει στο θέμα και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Μαξίμου.

 «Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η Γενική Γραμματέας κατά τη Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε», σχολίασε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, που ρωτά ξανά  τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο:

  • Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου;
  • Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη;
  • Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κ. Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στο θέμα μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για τη διπλή ιδιότητα της κυρίας Ξεπαπαδέα η οποία εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd του Αρτέμη Αρτεμίου, με έδρα την Κύπρο, ενώ εργαζόταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αρχικά ως  διορισμένη διευθύντρια και  ακολούθως ως ειδική συνεργάτης στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ενόσω δηλ. είχε σχέση εργασίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης -όπου μάλιστα το 2018 προήχθη και σε γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς- λειτουργούσε ως νομική εκπρόσωπος για λογαριασμό του Αρτέμη Αρτεμίου (του γνωστού κύπριου δικηγόρου που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι στη Βενεζουέλα).

Σύμφωνα μάλιστα με το «Πρώτο Θέμα», το 2018 η κυρία Ξεπαπαδέα «παραστάθηκε» κατά την νομική ορολογία εναντίον του Δημοσίου και υπέρ του γραφείου Αρτεμίου και μίας αγνώστων στοιχείων κυπριακής εταιρείας, και αυτό παρά το γεγονός ότι ήταν δημόσια λειτουργός (πόσω μάλλον στο υπουργείο Δικαιοσύνης).

Η ίδια πάντως επιμένει ισχυριζόμενη ότι ουδέποτε άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατείχε την ιδιότητα της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Οσο για τη δίκη στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Αρτεμίου, διευκρινίζει ότι πραγματοποιήθηκε σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων της, ενώ όπως υποστηρίζει, η σχέση εργασίας που είχε τότε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών της καθηκόντων!

Στη Βουλή το θέμα – καλείται για εξηγήσεις ο υπ. Δικαιοσύνης

Το θέμα έρχεται πλέον στη Βουλή με ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης κάνει λόγο για ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει καθώς δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας που κινείται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτά τον αρμόδιο υπουργό :

1. Ποια η θέση του Υπουργείου σας για το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου σας τα έτη 2016, 2017 και 2018 η εμφανίζονταν ταυτόχρονα ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας που κινήθηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;

2. Είχε λάβει η κα Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005 και αν ναι πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό; Παρακαλώ όπως κατατεθεί η σχετική πράξη εξαίρεσης.

3. Προτίθεστε να ζητήσετε την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς;

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητεί επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το από πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κυρίας Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας δικηγόρου του κ. Αρτεμίου.

Καλεί επίσης τον κ. Καλογήρου να απαντήσει γιατί μετά τις αποκαλύψεις δεν ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση.

Σύμφωνα τον κ. Παπαθεοδώρου «το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...