274
Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχει γράψει τη δική της ιστορία στο τένις | EPA/STEPHANE REIX

Η Ναβρατίλοβα «καρφώνει» τη Γουίλιαμς: «Επρεπε να συγκρατηθεί»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 11:26
Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχει γράψει τη δική της ιστορία στο τένις
|EPA/STEPHANE REIX

Η Ναβρατίλοβα «καρφώνει» τη Γουίλιαμς: «Επρεπε να συγκρατηθεί»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 11:26

Μία από τις σημαντικότερες τενίστριες όλων των εποχών, η τσέχα Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, πήρε θέση για τον σάλο που ξέσπασε με τη συμπεριφορά της Σερένα Γουίλιαμς κατά τη διάρκεια του αμερικανικού τελικού. Δεν υποστήριξε, όπως πολλοί περίμεναν, την κορυφαία αμερικανίδα αθλήτρια.

Σε άρθρο της στους New York Times, η θρυλική τενίστρια των 18 Γκραν Σλαμ, δήλωσε πως η Σερένα θα έπρεπε να δείξει αυτοέλεγχο και να μην χάσει την ψυχραιμία της. Είπε πως ήταν λάθος η συμπεριφορά της και πως ξεπέρασε το όριο, αν και στο μακροσκελές της κείμενο-παρέμβαση, παραδέχτηκε πως επικρατούν δύο μέτρα και δύο σταθμά στον χώρο (και) του αθλητισμού.

«Δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να εφαρμόσουμε ένα πρότυπο που θα λέει πως αν οι άνδρες μπορούν να τη γλιτώνουν, τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τις γυναίκες», λέει η 61χρονη Ναβρατίλοβα, τονίζοντας πως η λάθος συμπεριφορά είναι λάθος και για τα δύο φύλα.

«Νομίζω πως το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συμπεριφερόμαστε για να τιμήσουμε το άθλημά μας και να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας», σχολιάζει.

«Αυτό είναι το είδος της συμπεριφοράς που κανείς δεν πρέπει να δείχνει στο γήπεδο. Υπήρξαν πολλές φορές όταν έπαιζα που ήθελα να σπάσω τη ρακέτα μου σε χίλια κομμάτια. Τότε σκέφτηκα πως υπάρχουν παιδιά που με παρακολουθούν. Και συγκρατήθηκα…», αναφέρει σε άλλο σημείο η Ναβρατίλοβα.

Και καταλήγοντας: «Ο παίκτης είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του προπονητή του. Και δεν έχει σημασία αν ο παίκτης είδε ή άκουσε τις οδηγίες που δόθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να είναι μια παραβίαση», έγραψε η Ναβρατίλοβα σχετικά με την ποινή για το coaching που δέχτηκε η Γουίλιαμς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...