353
Η Μελάνια σε αίθουσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου που επισκέφθηκε στο Μαλάουι | REUTERS/Carlo Allegri

Η Μελάνια μοίρασε μπάλες και βιβλία σε μαθητές του Μαλάουι

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 21:27
Η Μελάνια σε αίθουσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου που επισκέφθηκε στο Μαλάουι
|REUTERS/Carlo Allegri

Η Μελάνια μοίρασε μπάλες και βιβλία σε μαθητές του Μαλάουι

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 21:27

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, προσέφερε μπάλες ποδοσφαίρου και βιβλία στους μικρούς μαθητές κατά την επίσκεψή της σε ένα σχολείο στο Μαλάουι, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, με στόχο να αναδείξει το πρόγραμμα του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).

Επάνω: η πρώτη ματιά της Μελάνια στο Μαλάουι έγινε φυσικά από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Λιλόνγκουε. (REUTERS/Carlo Allegri) Κάτω: Εκεί την υποδέχθηκε θερμά η Πρώτη Κυρία του Μαλάουι Γερτρούδη Μασέκο (REUTERS/Carlo Allegri)Το Μαλάουι είναι η δεύτερη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που επισκέπτεται η κυρία Τραμπ, μετά την Γκάνα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Δημοτικό Σχολείο Τσιπάλα στο Λιλόνγκουε, η Μελάνια θέλησε να παρουσιάσει το πρόγραμμα ανάγνωσης του USAID, στο πλαίσιο του οποίου διανεμήθηκαν 9,6 εκατομμύρια βιβλία σε σχολεία του Μαλάουι.

Επάνω: Η άφιξη στο Δημοτικό Σχολείο του Λιλόνγκουε (REUTERS/Carlo Allegri). Κάτω: Μπάλα από χέρι, αφού το ποδόσφαιρο είναι πλέον σπουδαίο άθλημα και για τις ΗΠΑ (REUTERS/Carlo Allegri)

«Ηθελα να ταξιδέψω εδώ για να συναντήσω αυτά τα παιδιά και να κατανοήσω τον διαφορετικό τρόπο ζωής τους» επισήμανε η ίδια μετά την επίσκεψή της στο δημοτικό, ενώ συνομιλούσε με εργαζόμενους στην αμερικανική πρεσβεία.

Επάνω: Οι μικροί μαθητές επιφύλαξαν και αυτοί θερμή υποδοχή στη Μελάνια Τραμπ (REUTERS/Carlo Allegri) Κάτω: Διδασκαλία ενώπιον της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ (REUTERS/Carlo Allegri)
Πλήρωσε τα σπασμένα του Τραμπ

Ενας μικρός αριθμός διαδηλωτών βρέθηκε στον δρόμο της Μελάνια. Σε ένα από τα πλακάτ που κρατούσαν αναγραφόταν το σύνθημα «Καλώς ήρθες στο Μαλάουι. #ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΘΡΟΣ!» – ήταν μια νύξη στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα εφέτος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με ορισμένες αφρικανικές χώρες, προκαλώντας την οργή τους. Ηταν η πρώτη διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Μαλάουι.

Από το Μαλάουι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής θα μεταβεί στην Κένυα και κατόπιν θα επισκεφθεί την Αίγυπτο, το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...