416
Μετά από 12 χρόνια, ο Λουί Αλιό δεν θα κρατάει άλλο την ομπρέλα για την (πρώην) σύντροφό του | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μαρίν Λεπέν χώρισε από τον… «Λουλού που κυνηγάει»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 21:52
Μετά από 12 χρόνια, ο Λουί Αλιό δεν θα κρατάει άλλο την ομπρέλα για την (πρώην) σύντροφό του
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μαρίν Λεπέν χώρισε από τον… «Λουλού που κυνηγάει»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 21:52

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη πολυετή σχέση της αρχηγού του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» (πρώην Εθνικού Μετώπου), Μαρίν Λεπέν και του συντρόφου της.

Ύστερα από δώδεκα χρόνια ως ζευγάρι στο κόμμα και στη ζωή, η ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς και ο ομοϊδεάτης της, Λουί Αλιό, αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Ο Αλιό, αντιπροέδρος του Εθνικού Συναγερμού, ανακοίνωσε τον χωρισμό μέσα από τις σελίδας του περιοδικού «L’ Opinion».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το γαλλικό έντυπο, η πολιτική συνεργασία του ζευγαριού θα συνεχιστεί.

«Υπάρχει ακόμα πολύ συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσά μας. Πολιτικά, παραμένουμε στην ίδια γραμμή. Ήμουν, είμαι και θα είμαι για πάντα “μαρινιστής” [οπαδός της Μαρίν]», δηλώνει ο Αλιό, που είχε το ειρωνικό παρατσούκλι «Loulou Le Purge» (Ο Λουλού που κυνηγάει), επειδή μετά την ανέλιξή του στον θώκο της αντιπροεδρίας, ήταν εκείνος που είχε πάρει την πρωτοβουλία να κυνηγήσει ανηλεώς και να εκδιώξει από το κόμμα τους πιο σκληροπυρηνικούς ακροδεξιούς εντός των κόλπων της παράταξης, κάνοντας την – μόνο ελάχιστα – πιο «φιλική» στον μέσο ψηφοφόρο.

Το ειδύλλιο του ζευγαριού χρονολογείτο από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας όταν ο Αλιό, ο γιος ενός σοβατζή από την Τουλούζη, τότε ήταν ο νέος διευθυντής του γραφείου του Λεπέν, παντρεμένος με δύο παιδιά.

Η Μαρίν ήταν επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του (τότε) Εθνικού Μετώπου, ακόμη μαζί με τον πρώτο σύζυγο της Φρανκ Σορουά, επιχειρηματία στον χώρο της πώλησης και τοποθέτησης τεντόπανων, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και από τον οποίο χώρισε για χάρη του Ερίκ Λοριό τον όποιο παντρεύτηκε το 2002.

Όταν χώρισε και από αυτόν το 2006, ο δρόμος είχε ανοίξει για τον Αλιό, που από το 2004 ήταν κοινοβουλευτικός βοηθός της και περνούσε άπειρες ώρες μαζί της.

Αλιό και Λεπέν μαζί στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, το 2015

Η ίδια η σχέση τους ήταν εξαρχής… ιδιαίτερ καθώς η Λεπέν και ο Αλιό δεν ζούσαν μαζί αλλά, επί 12 χρόνια, συναντιόντουσαν αποκλειστικά τα σαββατοκύριακα.

Ο Αλιό ούτε καν συνόδευε την σύντροφο του σε δημόσιες εμφανίσεις, καθώς στον ελεύθερο χρόνο του, προτιμούσε να εξασκεί τα χόμπι του, το ράγκμπι και το σερφ.

Εξου και οι από κοινού εμφανίσεις του ζεύγους ήταν σπάνιες, ενώ οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ τους σχεδόν ανύπαρκτες.

Στα 12 χρόνια της «επίσημης» σχέσης τους τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν να λένε για μόνο μια τρυφερή ανάρτηση της Μαρίν στο Twitter: μια φωτογραφία που τους δείχνει να φιλιούνται στο στόμα με τη λεζάντα: «Απευθείας από το Περπινιάν, αφιερωμένο στο Closer» [σ.σ: γαλλικό περιοδικό που είχε υπονοήσει πως τότε βρίσκονταν στα πρόθυρα του χωρισμού].

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...