359
|

Η Μαρία Ρίτα Γκάλι νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 14:42

Η Μαρία Ρίτα Γκάλι νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 14:42

Nέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ ορίστηκε από το ΔΣ της εταιρείας η Μαρία Ρίτα Γκάλι – μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου της Snam S.p.A. και πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA Energy Holdings S.A, πλειοψηφικού μετόχου του ΔΕΣΦΑ.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση για τη νέα CEO της εταιρείας, η κυρία Γκάλι γνωρίζει εις βάθος την ελληνική αγορά ενέργειας, τόσο μέσα από τον ηγετικό ρόλο της στη διαδικασία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ το 2018, όσο και ως πρόεδρος της SENFLUGA Energy Holdings S.A.

Η Μαρία Ρίτα Γκάλι αναλαμβάνει τον ρόλο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Νίκολα Μπατιλάνα, ο οποίος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη Snam, κορυφαία εταιρεία ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως, έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ για δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Μπατιλάνα ηγήθηκε του μετασχηματισμού του ΔΕΣΦΑ μετά την ιδιωτικοποίηση, συμβάλλοντας ενεργά στη μετατροπή του σε μία ιδιωτική εταιρεία, στην ανάπτυξη του επενδυτικού πλάνου και στην ενοποίηση του φυσικού ρόλου του ΔΕΣΦΑ ως σημαντικού παράγοντα στην ενεργειακή μετάβαση καθώς και σε διεθνή έργα.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο διορισμός της Μαρία Ρίτα Γκάλι –ενός ανώτερου στελέχους με ισχυρό διεθνές υπόβαθρο στον κλάδο της ενέργειας– επιβεβαιώνει τη δέσμευση των μετόχων του ΔΕΣΦΑ στην επιτάχυνση της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας προς έναν ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω του οποίου η Ελλάδα καθίσταται ένας εμπορικός κόμβος και μια βασική πύλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Μαρία Ρίτα Γκάλι διετέλεσε αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου της Snam S.p.A., κορυφαίας εταιρείας ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως, και πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA Energy Holdings S.A που ελέγχει το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Εργάστηκε για πρώτη φορά στην Eni το 1997 ως πτυχιούχος πυρηνικής μηχανικής από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Στην Eni εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Τμήμα Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, συμμετέχοντας σε διεθνή έργα και σε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eni, συμμετείχε στον έλεγχο επιχειρήσεων στο εξωτερικό (Galp, Distrigas, eni Gas&Power Trading BV, eni Gas&Power France, GVS GmbH κ.τ.λ.).

Από το 2006 διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και από τον Ιανουάριο του 2010 του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Τον Οκτώβριο του 2016 εντάχθηκε στη Snam ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News