351
|

Εγκλημα στου Φιλοπάππου: η μητέρα του Νικόλα μιλάει για τη δολοφονία του γιου της

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 11:31

Εγκλημα στου Φιλοπάππου: η μητέρα του Νικόλα μιλάει για τη δολοφονία του γιου της

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 11:31

Πέντε μήνες μετά τον τραγικό χαμό του γιου της στα βράχια του Φιλιπάππου και μόλις λίγα 24ωρα από την καταδίκη ενός εκ των δραστών της φονικής επίθεσης στο παιδί της, η μητέρα του Νικόλα Μουστάκα μιλά για την στάση του 17χρονου Πακιστανού που, όπως λέει, δεν ζήτησε ούτε για τους τύπους, συγγνώμη.

«Σκληρό ήταν μόνο και μόνο που τον αντίκρισα. Στα μάτια του είδα ένα πολύ μεγάλο μίσος. Είδα ένα πολύ σκοτεινό μίσος μέσα σε αυτά τα μάτια, ενός ανήλικου παιδιού υποτίθεται. Αυτός εμφανίστηκε αμετανόητος, επιθετικός», περιγράφει η Λαμπρινή Μουστάκα σε δηλώσεις της στο Star Channel.

Ο 17χρονος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη (την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανηλίκους)  χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και χωρίς δικαίωμα αναστολής στην έφεση.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Πακιστανός αρνήθηκε επίμονα να ζητήσει συγγνώμη, παρά τις προτροπές της προέδρου και του ίδιου του διερμηνέα του.

Η μητέρα του άτυχου Νικόλα, που ήταν παρούσα στο δικαστήριο, δεν μπορούσε να κρύψει την οργή της.

Τώρα όμως εκφράζει το φόβο ότι σύντομα ο καταδικασθείς για τον φόνο του παιδιού της θα κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

«Θα κάνουν χρήση όλων των ευεργετικών διατάξεων του νόμου, του γνωστού κυρίου Παρασκευόπουλου και εντός πολύ ολίγου χρονικού διαστήματος και αφού έχουν κάνει ένα πολύ καλό διδακτορικό μέσα στη φυλακή θα είναι ελεύθεροι και πάλι ανάμεσά μας να επιτελούν το θεάρεστο έργο τους», λέει αγανακτισμένη και απογοητευμένη από την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το δικαστικό σύστημα σε τέτοιους κακοποιούς.

Κάθε μέρα η κυρία Μουστάκα πηγαίνει, όπως λέει,  στο ίδιο σημείο, στα βράχια του Φιλοπάππου, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή το παιδί της. Και διαπιστώνει ότι, ακόμα και σήμερα –παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων και της ΕΛ.ΑΣ. – τα μέτρα ασφαλείας εξακολουθούν να είναι ανύπαρκτα.

«Η κατάσταση είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν και όταν έγινε το έγκλημα κατά του Νικόλα. Δεν έχω δει αστυνομικούς, φωτισμός βεβαίως δεν το συζητάμε ότι δεν υπάρχει, κάμερες ασφαλείας δεν υπάρχουν και δεν έχω δει τίποτα. Έχω δει μόνο κάποιους, πολύ λίγους αρχαιοφύλακες σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, οι οποίοι άνθρωποι για μένα εκεί είναι ως πρόβατα επί σφαγή», καταγγέλλει η Λαμπρινή Μουστάκα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...