182
Τζεφ και Μακένζι Μπέζος στο περσινό πάρτυ του περιοδικού Βάνιτι Φερ μετά την απονομή των Οσκαρ | Reuters

Η ΜακΚένζι Μπέζος προσφέρει 16 δισ. ευρώ σε φιλανθρωπίες

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 20:07
Τζεφ και Μακένζι Μπέζος στο περσινό πάρτυ του περιοδικού Βάνιτι Φερ μετά την απονομή των Οσκαρ
|Reuters

Η ΜακΚένζι Μπέζος προσφέρει 16 δισ. ευρώ σε φιλανθρωπίες

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 20:07

Η ΜακΚένζι Μπέζος υποσχέθηκε ότι θα δώσει τη μισή περιουσία της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι δισεκατομμυριούχοι Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς.

Η ΜακΚένζι Μπέζος απέκτησε 33 δισ. ευρώ από το πρόσφατο διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ένα ποσό που την έκανε την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Και όπως σημειώνει το BBC, την Τρίτη ήταν ένας από τους 19 ανθρώπους που υπέγραψαν στην καμπάνια «Giving Pledge», την οποία είχαν ξεκινήσει το 2010 ο Μπάφετ και ο Γκέιτς, καλώντας τους δισεκατομμυριούχους να χαρίσουν τη μισή περιουσία τους, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ή στη διαθήκη τους.

«Έχω να μοιραστώ ένα δυσανάλογο ποσό χρημάτων. Η προσέγγισή μου για τη φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι εμπεριστατωμένη. Θα χρειαστεί χρόνος, προσπάθεια και φροντίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η ΜακΚένζι Μπέζος.

Ανάμεσα στους Κροίσους που έχουν ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα είναι ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ και ο βετεράνος της αμερικανικής τηλεόρασης, παραγωγός Μπάρι Ντίλερ.

Συνολικά, στο «Giving Pledge» έχουν δεσμευτεί 204 άτομα και ζευγάρια από 23 χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...