282
Η νοσοκόμα με τα βρέφη στην αγκαλιά τις πρώτες ώρες μετά τη φονική έκρηξη | Bilal Jawich

Η μαία που έσωσε τρία νεογέννητα – Μια συγκλονιστική εικόνα από την κόλαση της Βηρυτού

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 09:30
Η νοσοκόμα με τα βρέφη στην αγκαλιά τις πρώτες ώρες μετά τη φονική έκρηξη
|Bilal Jawich

Η μαία που έσωσε τρία νεογέννητα – Μια συγκλονιστική εικόνα από την κόλαση της Βηρυτού

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 09:30

Η μάχη που δίνουν οι γιατροί για να αντιμετωπίσουν την ανείπωτη τραγωδία από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού μόλις άρχισε. Τραυματισμένοι και οι ίδιοι, σε νοσοκομεία που σαρώθηκαν από το ωστικό κύμα, προσπαθούν για το καλύτερο.

Μια φωτογραφία του Μπιλάλ Τζαουίτς από τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Εικονίζει μια μαία που κρατά στην αγκαλιά της για να τα σώσει τρία νεογέννητα, μέσα σε ένα νοσοκομείο που καταστράφηκε και αυτό από την έκρηξη.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στο σπίτι του στα περίχωρα της Βηρυτού, τη στιγμή που ακούστηκαν οι εκρήξεις. Είπε στο CNN Arabic ότι από επαγγελματικό ένστικτο έτρεξε προς το λιμάνι, από όπου ερχόταν ο καπνός.

Εφτασε στο νοσοκομείο Αλ Ρουμ και εκεί είδε τη ΜΕΘ για τα νεογνά να έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ νεκροί και τραυματίες κείτονταν στον χώρο. «Εμεινα έκπληκτος όταν είδα τη νοσοκόμα να κρατά τα τρία νεογέννητα», είπε και πρόσθεσε: «Παρατήρησα την ηρεμία της που ερχόταν σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μερικά μόλις μέτρα μακριά».

Για τη νοσοκόμα είπε ότι «έδειχνε σαν να είχε μια κρυφή δύναμη η οποία της έδινε αυτοέλεγχο και την ικανότητα να σώσει αυτά τα παιδιά. Οι άνθρωποι ξεχωρίζουν σε τέτοιες βίαιες συνθήκες και αυτή η νοσοκόμα ήταν ακλόνητη».

Οπως του αποκάλυψε αργότερα η ίδια, την ώρα της έκρηξης την Τρίτη, ήταν στον θάλαμο μητρότητας. Χτυπήθηκε από τα συντρίμμια και λιποθύμησε, αλλά όταν συνήλθε, βρέθηκε να μεταφέρει αυτά τα τρία παιδιά. Στη συνέχεια, τα μωρά και οι μητέρες τους μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Στο Αλ Ρούμ σκοτώθηκαν 12 ασθενείς, δύο επισκέπτες και τέσσερις νοσοκόμες, ενώ δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Το 80% του νοσοκομείου και το 50% του εξοπλισμού του έχουν υποστεί ζημιές. Τα τρία μωρά ήταν όμως ασφαλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...