323
| SOOC

Η λίστα της… Αρτας έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα στις σχέσεις Φώφης – Θεοχαρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 09:48

Η λίστα της… Αρτας έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα στις σχέσεις Φώφης – Θεοχαρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 09:48

Στο Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τσακώθηκαν για τα ψηφοδέλτια στην… Αρτα. Είναι όμως προφανές ότι το πρόβλημα είναι αλλού. Κάτι η πρόθεση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι η αποχώρηση του Νίκου Μπίστη από το ΚΙΝΑΛ με πρόθεση να συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ –τα σχόλιά του το βράδυ της Πέμπτης στο Action24, θύμιζαν Τζανακόπουλο–, κάτι η πρόθεση της Φώφης Γεννηματά να επιβάλλει κομματική-παραταξιακή πειθαρχία, έχει κάνει ξαφνικά (;) δύσκολη τη συνύπαρξη υπό την ομπρέλα του νεοπαγούς Κινήματος.

Ολα αυτά βρήκαν την εικονογράφησή τους στον τσακωμό που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής το απόγευμα της Πέμπτης, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να διαβουλευτούν για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Οπως ανέφερε tovima.gr στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Χόνδρου, η «πέτρα του σκανδάλου» υπήρξε ο «αποκλεισμός» του μέλους της ΔΗΜΑΡ, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα από το ψηφοδέλτιο του νομού Αρτας. Ως τριεδρική υπάρχει πιθανότητα να εκλέξει το ΚΙΝΑΛ βουλευτή από τη δεύτερη κατανομή και άρα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε ένταση με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να ζητούν να μην ανακοινωθεί την Κυριακή το ψηφοδέλτιο της Αρτας, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ειπώθηκε μάλιστα ότι η απόφαση για τον κ. Μέγα δεν αλλάζει.

Μετά από αυτό ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης ανέφερε ότι «υπάρχει πρόταση στο τραπέζι από μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας για απόσυρση των υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής» και τα στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ότι για να αρθεί το αδιέξοδο δεν θα πρέπει να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Άρτας και να τεθεί το θέμα σε διαβούλευση, όπως γίνεται για άλλες περιοχές που υπάρχουν εκκρεμότητες.

Αν τώρα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Άρτας χωρίς τον κ. Μέγα, τότε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συζητηθεί η απόσυρση των υποψηφιοτήτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...