195
Σε επίπεδα Θεσσαλονίκης η διασπορά του ιού στη Λάρισα | YouTube

Η Λάρισα έγινε Θεσσαλονίκη – «Κάθε οικογένεια έχει από ένα κρούσμα»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 12:16
Σε επίπεδα Θεσσαλονίκης η διασπορά του ιού στη Λάρισα
|YouTube

Η Λάρισα έγινε Θεσσαλονίκη – «Κάθε οικογένεια έχει από ένα κρούσμα»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 12:16

Εφιαλτική είναι η κατάσταση με τη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλία, όπου οι νοσηλευόμενοι με Cοvid-19 ξεπερνούν τους 500 (240 στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, 116 στο νοσοκομείο Βόλου, 66 στο νοσοκομείο Καρδίτσας και 65 σε αυτό των Τρικάλων).

Ενδεικτικές της κατάστασης με την «έκρηξη» των κρουσμάτων στην Λάρισα, ήταν οι δηλώσεις του διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και καθηγητή Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Λάρισα έχει γίνει Θεσσαλονίκη, ενώ στατιστικά το πρόβλημα στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, αναλογιζόμενοι τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων.

«Κάθε οικογένεια στη Λάρισα έχει και από ένα κρούσμα […] τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», παρατήρησε ο κ. Γουργουλιάνης σε μία δήλωση που ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη διαπίστωση (εδώ) του καθηγητή Βατόπουλου για τη (μη) εφαρμογή του lockdown στην επαρχία.

Κληθείς να εκφράσει τη δική του εκτίμηση για το πώς ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρισα και ευρύτερα στη Θεσσαλία, ο κ. Γουργουλιάνης απέδωσε τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνική ζωή και τις μετακινήσεις, κυρίως φοιτητών. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι στα τεστ που έγιναν στους φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, ένας στους τρεις βρισκόταν θετικός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...