200
Η Λαγκάρντ ποζάροντας με το νέο πεντάευρο που φέρει την υπογραφή της | Twitter/@DariusRochebin

Η Λαγκάρντ ποζάρει με το νέο πεντάευρο, αλλά ομολογεί: μας αιφνιδίασε η δεύτερη φάση της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 12:15
Η Λαγκάρντ ποζάροντας με το νέο πεντάευρο που φέρει την υπογραφή της
|Twitter/@DariusRochebin

Η Λαγκάρντ ποζάρει με το νέο πεντάευρο, αλλά ομολογεί: μας αιφνιδίασε η δεύτερη φάση της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 12:15

Η απροσδόκητη και πρόωρη έξαρση των κρουσμάτων ανά την Ευρώπη συνιστά ξεκάθαρο κίνδυνο για τις οικονομικές προοπτικές της ηπείρου. Αυτό προειδοποίησε η Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πάντα έτοιμη να ενισχύσει τα στηρίγματα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η πρόεδρος της ΕΚΤ παραδέχτηκε:

«Οι περισσότεροι επιστήμονες στην Ευρωζώνη περίμεναν την έξαρση της επιδημίας τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο με το κρύο. Ήρθε νωρίτερα και από αυτή την άποψη μας αιφνιδίασε. Δεν είναι καλός οιωνός».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την επόμενη εβοδμάδα για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής, με τους περισσότερους, ωστόσο, να εκτιμούν ότι στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, τον Δεκέμβριο, είναι πιθανό να αποφασιστεί τόσο η περαιτέρω μείωση του καταθετικού επιτοκίου όσο και η επέκταση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομόλογων, PEPP, που έχει ήδη ενισχυθεί στα 1,35 τρισ. ευρώ.

Στο μεταξύ η κυρία Λαγκάρντ έβαλε την υπογραφή της στο πρώτο νέο ευρωχαρτονόμισμα –ένα προνόμιο που έχουν οι εκδότες του ευρώ, δηλαδή οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

Λίγο πριν από τη συνέντευξή της η γαλλίδα αξιωματούχος εμφανίστηκε να ποζάρει με τα νέα χαρτονομίσματα αξίας πέντε ευρώ. Τις εικόνες ανήρτησε ο Νταριούς Ροσεμπέν, δημοσιογράφος του LCI.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...