383
Ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, όλοι τους σε μια καμπάνια που υμνεί τη διαφορετικότητα | Lacta

Η Lacta προσφέρει σοκολάτα και αγάπη απέναντι στον ρατσισμό και στην ομοφοβία

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 20:22
Ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, όλοι τους σε μια καμπάνια που υμνεί τη διαφορετικότητα
|Lacta

Η Lacta προσφέρει σοκολάτα και αγάπη απέναντι στον ρατσισμό και στην ομοφοβία

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 20:22

«Η αγάπη δεν έχει χρώμα, ηλικία, εθνικότητα και φύλο. Δεν έχει κανόνες και όρους. η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ερωτευμένο ζευγάρι την αισθάνεται διαφορετικά. γι’ αυτό και η αγάπη δεν έχει μόνο μία γεύση, αλλά αμέτρητες, που όλες αξίζουν να τις αγκαλιάσουμε».

Αυτό διατείνεται η διαφημιστική καμπάνια της Lacta που μόλις κυκλοφόρησε, εν όψει της φετινής γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και υπό το hashtag #ActForLove.

H καμπάνια συνοδεύεται με 28 αληθινές ιστορίες καθώς και από μία έκθεση φωτογραφίας η οποία θα παρουσιαστεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Κάθε ιστορία είναι μοναδική, αλλά ταυτόχρονα και πολύ γνώριμη.

Είναι ιστορίες ζευγαριών που συνυπάρχουν γύρω μας και ζουν την καθημερινότητά τους, αναδεικνύοντας αυτό που τελικά έχει και τη μεγαλύτερη αξία, «να νοιάζεσαι κάποιον και να τον αγαπάς».

Για την εκστρατεία, που χτυπάει τον ρατσισμό και την ομοφοβία, επελέγησαν τέσσερα ομόφυλα ζευγάρια, τρία ανδρών και ένα γυναικών αλλά και ζευγάρια, όπου το ένα μέλος είναι διαφορετικού χρώματος, ΑμΕΑ παραολυμπιονίκες, αλλά και ένας αλμπίνος με στόχο να καταρριφθούν τα όποια στερεότυπα στην αγάπη.

«Η Αυρηλία και η Μαρία ερωτεύθηκαν μια Πρωτομαγιά. Δεν πιστεύουν στην έννοια της διαφορετικότητας γιατί νιώθουν πως όλα τα ζευγάρια έχουν ένα κοινό και αυτό είναι η αγάπη» λέει η μία ιστορία.

Μαρία και Αυρηλία

«Η σχέση του Γιάννη και του Δημήτρη μετρά σχεδόν 21 χρόνια. Είναι μαζί τόσο στη ζωή όσο και στη δουλειά αλλά δεν έχουν συγκατοικήσει ποτέ και πιστεύουν ότι μπορεί αυτό να έχει βοηθήσει τη σχέση τους να αντέξει στον χρόνο. Πιστεύουν ότι σκοπός είναι να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα που έχουν εγγραφεί στο μυαλό μας και να προσπαθήσουμε συνειδητά να μην κρίνουμε βάσει αυτών» λέει μια δεύτερη.

Γιάννης και Δημήτρης

Η φωτογράφος που αποτύπωσε σε εικόνα τα ζευγάρια είναι η 30χρονη Ελληνογαλλίδα Κλόε Κριθαράς Ντεβιέν, γνωστή για το ακτιβιστικό της έργο και την ενασχόλησή της με πολλά κοινωνικά θέματα, της οποίας τα projects έχουν εκτεθεί σε μουσεία και καλλιτεχνικούς χώρους σε Ελλάδα και Γαλλία.

Το σύνολο των 28 φωτογραφιών θα προβληθεί στη φωτογραφική έκθεση #ActForLove στο City Link που θα ανοίξει τις πύλες της ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό για μία εβδομάδα.

Δείτε όλες τις ιστορίες εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...