410
Eγγύηση ενότητας η... «καλή χημεία» που έχουν μεταξύ τους οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, μας λέει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος | ΙΝΤΙΜΕnews

Η κυβέρνηση «πλασάρει» σύγκλιση και «καλή χημεία» για το Μακεδονικό

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 12:13
Eγγύηση ενότητας η... «καλή χημεία» που έχουν μεταξύ τους οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, μας λέει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Η κυβέρνηση «πλασάρει» σύγκλιση και «καλή χημεία» για το Μακεδονικό

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 12:13

Πολιτική σύγκλιση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ -με εξαίρεση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Λεβέντη- «βλέπει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακακόπουλος μετά τα τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο. Όσο για την εικόνα της κυβέρνησης και τις δημόσιες αψιμαχίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής καθώς, όπως εξήγησε, Τσίπρας και Καμμένος έχουν «καλή χημεία» μεταξύ τους!

«Το πολιτικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ότι φαίνεται να δημιουργείται μια σύγκλιση με τα περισσότερα κόμματα, με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Όπως παρατήρησε, ο πρόεδρος της ΝΔ, «έχει απομείνει μόνος με τον κ. Λεβέντη σε μία γραμμή η οποία δείχνει ότι ούτε το πολιτικό σθένος έχει να υπηρετήσει μια εθνικά υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και επίσης, από ό,τι φαίνεται, αμφιταλαντεύεται διαρκώς και τελικά καταλήγει να σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «δυστυχή εξέλιξη», χαρακτηρίζοντας «αδιέξοδη» την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, η οποία, όπως υποστήριξε, «δεν συνάδει και με την πολιτική γραμμή που είχε η ΝΔ στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα και τις επιπτώσεις που έχει για την εικόνα -και το μέλλον- της κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι  η κυβερνητική πλειοψηφία «είναι δεδομένη και σταθερή», εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι αν έρθει στη Βουλή μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αυτή θα ψηφιστεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην αναφορά του τέλος για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι έχει «καλή χημεία» με τον Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου -όπως εκτίμησε- δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση εφόσον επιτευχθεί η προσδοκώμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (σ.σ. ο  κ. Τζανακόπουλος δεν θέλησε να διευκρινίσει τι θα γίνει αν ΔΕΝ υπάρξει η πολυπόθητη πλειοψηφία και αν στην περίπτωση αυτή θα είναι αρκετή η «καλή χημεία» Τσίπρα-Καμμένου).

Στις 14.00 πάντως, είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με βασικό αντικείμενο τη στάση που θα τηρήσει ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, όταν -και αν τελικά- εκείνος φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μία σύνθετη ονομασία για τον βόρειο γείτονα.

Και ενώ στελέχη του Πάνου Καμμένου διαβεβαιώναν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η κυβερνητική συμμαχία από το θέμα των Σκοπίων, έγινε γνωστό ότι η κοινή συνεδρίαση ΚΟ – Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει την κρισιμότητά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...