358
Οι 170 επιβάτες της ειδικής πτήσης της ΤUI στο αεροδρόμιο της Κω | Reuters

Η Κως υποδέχτηκε τους Γερμανούς «ήρωες του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 20:18
Οι 170 επιβάτες της ειδικής πτήσης της ΤUI στο αεροδρόμιο της Κω
|Reuters

Η Κως υποδέχτηκε τους Γερμανούς «ήρωες του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 20:18

«Η Bild και η TUI ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν στην Ελλάδα».

Με αυτό τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στους 170 Γερμανούς οι οποίοι έφτασαν την Δευτέρα το απόγευμα στην Κω με ειδική πτήση της αεροπορικής TUI από το Ανόβερο, στο πλαίσιο μιας συνδυασμένης προσφοράς του ΜΜΕ με την εταιρεία αερομεταφορών.

«Μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα! Η BILD και η TUI ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν στην Κω την Δευτέρα. Η Ελλάδα ανοίγει τα νησιά της από την 1η Ιουλίου για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Το υπουργείο Τουρισμού της Αθήνας προσκάλεσε την BILD και την TUI να έρθουν δύο ημέρες νωρίτερα», αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με το ΑΠΕ, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό κάποιων από τους νεοαφιχθέντες τουρίστες.

Η ειδική πτήση Χ3 προσγειώθηκε στις 18:10 στο νησί του Ιπποκράτη, με επιβάτες περί τους 170 Γερμανούς – εκ των οποίων, οι 85 είναι οι επονομαζόμενοι «ήρωες της κρίσης του κορονοϊού», οι οποίοι κέρδισαν τις δωρεάν διακοπές για τους ίδιους και τους συνοδούς τους μέσω δράσης της εφημερίδας σε συνεργασία με την TUI.

Οι επιβάτες αυτοί – στην πλειοψηφία τους διάφοροι επαγγελματίες της υγείας ή μη που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία – σηματοδότησαν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τα ελληνικά νησιά.

Στο αεροδρόμιο του νησιού βρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, φορείς του νησιού αλλά και επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να τους καλωσορίσουν.

Κάποιοι εκ των Γερμανών τουριστών περιμένουν τις αποσκευές τους

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το πρόγραμμα της TUI περιλαμβάνει 56 πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στο γερμανικό κοινό είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Πελοπόννησος.

Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Ανόβερο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, την Κολωνία/Βόννη και τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Tην Τετάρτη 1η Ιουλίου αναμένονται στο «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη περίπου 40 πτήσεις προερχόμενες – μεταξύ άλλων – από χώρες όπως η Γερμανία και η Πολωνία.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου εμφανίζεται, μάλιστα, αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι θα επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο, σε σχέση με τις αφίξεις:

«Θα έχει κίνηση το Ηράκλειο. Την περσινή κίνηση δεν θα την έχει, αλλά θα πιάσουμε το ποσοστό που ακούγεται», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...