685
Η (Αμερικανίδα) Τζένιφερ Αρκουρι λατρεύει την Βρετανία και το αποδεικνύει εμπράκτως -και όχι μόνο φορώντας την Union Jack | Facebook

Η ξανθιά που κοιμόταν με τον (ξανθό και γενναιόδωρο) Μπόρις

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 22:37
Η (Αμερικανίδα) Τζένιφερ Αρκουρι λατρεύει την Βρετανία και το αποδεικνύει εμπράκτως -και όχι μόνο φορώντας την Union Jack
|Facebook

Η ξανθιά που κοιμόταν με τον (ξανθό και γενναιόδωρο) Μπόρις

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 22:37

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς δεν του έφταναν τα βάσανά του εν όψει του επικείμενου Brexit, αλλά πλέον ελέγχεται και λόγω της (ερωτικής και κατ’επέκταση οικονομικής) σχέσης του με μια Αμερικανίδα «φίλη» του, πρώην φωτομοντέλο και επιχειρηματία την εποχή που ήταν δήμαρχος του Λονδίνου.

Ο πρωθυπουργός καλείται τώρα να εξηγήσει εντός δύο εβδομάδων τη φύση της σχέσης του με την Τζένιφερ Άρκουρι, μετά την αποκάλυψη από τους Sunday Times ότι την εποχή που ήταν δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας χορήγησε δεκάδες χιλιάδες λίρες δημοσίου χρήματος στις επιχειρήσεις της Αμερικανίδας που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας και της εξασφάλισε προνομιακή πρόσβαση σε τρεις εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό με επικεφαλής τον ίδιο σε διάστημα ενός έτους και μολονότι η εταιρεία της δεν εκπλήρωνε κανένα από τα κριτήρια.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Ντέιβιντ Ενρίτς, νυν αρχισυντάκτης του οικονομικού τμήματος των «News York Times», ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια στιγμή που η Άρκουρι έχει παραδεχθεί σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους «κρυφές» λεπτομέρειες για τις ερωτικές σχέσεις που διατηρούσε με τον τότε δήμαρχο και νυν πρωθυπουργό.

«Δύο φίλοι της από το ΜΒΑ της, παραδέχθηκαν πως η ίδια η επιχειρηματίας τους είχε πει πως είχε ερωτική σχέση με τον Μπόρις», σημειώνει ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «η Aρκουρι συζήτησε την σχέση της με τον Τζόνσον και με έναν ακτιβιστή των Τόρις το 2015. Ο ακτιβιστής είπε «μου είπε ότι έχουν δεσμό» προσθέτοντας πως η Αμερικανίδα δεν δίσταζε να αναφέρεται στην σχέση της με τον Μπόρις ακόμη και σε “ημι-δημόσιες περιστάσεις”. Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι η Aρκουρι δεν έκανε απολύτως προκειμένου να διαψεύδει νύξεις και αστεία για τον δεσμό της με τον Τζόνσον χαριτολογώντας μάλιστα πως [όλο αυτό συνέβαινε επειδή] “οι ξανθιές γυναίκες είναι απείρως πιο διασκεδαστικές”».

Και μάλιστα φέρεται να τους είχε πει πως ο Τζόνσον της είχε ζητήσει να αποφύγει τον Τύπο και την υπερβολική δημοσιότητα.

Φυσικά, στην Βρετανία τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη «βράζει» για το ενδεχόμενο όντως η νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας «Hacker House» της Αρκουρι να έλαβε πάνω από 100.000 στερλίνες (120.000 ευρώ) από το ταμείο ενίσχυσης βρετανικής επιχειρηματικότητας, παρότι η Αρκουρι έχει εγκαταλείψει τη Βρετανία και πλέον ζει στις ΗΠΑ, με βουλευτές να καλούν την κυβέρνηση να εξηγήσει πώς διατέθηκαν τόσα χρήματα στην εταιρεία  της Άρκουρι, ενώ τα ποσά αυτά προορίζονταν για βρετανικές εταιρείες κι όχι του εξωτερικού.

Όπως αναφέρουν οι Times, η Ντάουνινγκ Στριτ στην αρχή αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες κατά του Τζόνσον, ενώ και ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει τις πιεστικές ερωτήσεις αρχικά για να υποστηρίξει στη συνέχεια στο BBC ότι όλα έγιναν προσηκόντως και με απόλυτη νομιμότητα.

«Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να δηλώσω το οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Αρκουρι και Τζόνσον, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012

Όπως προκύπτει, ο Τζόνσον με την Αρκουρι γνωρίστηκαν την άνοιξη του 2012, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εκείνη ήταν μια 27χρονη – πρώην μοντέλο και ερασιτέχνης ηθοποιός-  που τελείωνε το ΜΒΑ της στο Λονδίνο και ετοιμαζόταν να ιδρύσει την εταιρεία της, ενώ εκείνος, στα 47 του χρόνια, είχε, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ήδη ένα σημαντικό ιστορικό απιστίας απέναντι στην σύζυγο του, Μαρίνα Γουίλερ, με την οποία πήρε διαζύγιο λίγο μετά.

Επίσης, σύμφωνα με τον Ενριτς, την ίδια εποχή ο Τζόνσον επισκεπτόταν τακτικά στο διαμέρισμά της την Αρκουρι, η οποία τον χαρακτήριζε «έναν από τους καλύτερους φίλους» της.

Και ο «καλός της φίλος» αποδείχθηκε αρκούντως γενναιόδωρος καθώς όχι μόνο της άνοιξε τις πόρτες του επιχειρηματικού κόσμου της Βρετανίας, αλλά της έδινε επί σειρά ετών και γενναίες επιχορηγήσεις, ενάντια στον κώδικα δεοντολογίας της ευρύτερης περιφέρειας Λονδίνου (Greater London Authority – GLA), που προβλέπει πως οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι απαγορεύεται να προσφέρουν σε φίλους τους παροχές που δεν δικαιούνται.

Η Εποπτική Επιτροπή της Αρχής της Ευρύτερης Περιοχής του Λονδίνου κάλεσε τον Τζόνσον να δώσει λεπτομέρειες κι ένα χρονοδιάγραμμα όλων των επαφών του με την Άρκουρι στην οκταετία 2008-2016, που διετέλεσε δήμαρχος ενώ το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών έχει ανακοινώσει ότι θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και θα κρίνει αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία διασπάθισης δημοσίου χρήματος, προκειμένου να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις σχέσεις του νυν πρωθυπουργού με την επιχειρηματία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...