251
(φωτογραφία αρχείου) | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / InTimeNews

Η «Kosta Boda» ζητά αποζημίωση 4,8 εκατ. ευρώ για το κατάστημα που κάηκε το 2012

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 19:37
(φωτογραφία αρχείου)
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / InTimeNews

Η «Kosta Boda» ζητά αποζημίωση 4,8 εκατ. ευρώ για το κατάστημα που κάηκε το 2012

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 19:37

Ηταν μεσημέρι της 12ης Φεβρουαρίου 2012 και είχαν ξεκινήσει ήδη τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας, έπειτα από διαδήλωση για τη ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και του PSI, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν το κτίριο που στεγάζονταν  οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων». Και, φυσικά, το κατάστημα της «Kosta Boda», στην οδό Σταδίου και Χρήστου Λαδά. Εκεί βρισκόταν επί 40 χρόνια το περίφημο κατάστημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, οδηγώντας την εταιρεία σε πτώχευση.

Ακριβώς δυο καταστήματα δίπλα, δύο χρόνια πριν από αυτό το γεγονός, το 2010, κάποιοι άλλοι έκαψαν το κτίριο όπου στεγαζόταν η Marfin και μαζί έκαψαν και ανθρώπινες ζωές.

Το πρωί της Τρίτης συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο αγωγή της εταιρείας «Kosta Boda» κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Αστυνομίας, της Νομαρχιακής Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αθηναίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την ολοσχερή καταστροφή του καταστήματός της σε αυτό το σημείο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν με στοιχεία στο δικαστήριο, από τους δικηγόρους της εταιρείας, το ελληνικό Δημόσιο όφειλε να είναι προετοιμασμένο για την πρόκληση επεισοδίων στο σημείο και την αποτροπή τους, αφού είχε καεί και η τράπεζα Marfin.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως σε όλη τη διάρκεια της καταστροφής ουδείς εμπόδισε τους δράστες και ουδεμία δύναμη τάξης εμφανίστηκε, παρότι υπήρχαν χιλιάδες αστυνομικοί γύρω από το κοινοβούλιο.

Το ποσό που θα επιδικασθεί από το δικαστήριο η εταιρεία θα το διαθέσει για να καλυφθούν οφειλές στο Δημόσιο και το ΙΚΑ, αλλά προπαντός θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, που μετά την πυρκαγιά έμειναν χωρίς δουλειά και δεν πήραν τις αποζημιώσεις τους, αφού η εταιρεία καταστράφηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...