295
Η Τικόνοβα (δεξιά), μικρότερη κόρη του Βλαντίμιρ Πούτιν | Rossiya TV

Η κόρη του Πούτιν σπάει ένα ταμπού δεκαετιών και βγαίνει στην τηλεόραση

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 18:37
Η Τικόνοβα (δεξιά), μικρότερη κόρη του Βλαντίμιρ Πούτιν
|Rossiya TV

Η κόρη του Πούτιν σπάει ένα ταμπού δεκαετιών και βγαίνει στην τηλεόραση

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 18:37

Ένα ταμπού είκοσι και βάλε χρόνων έσπασε προχθές Σάββατο στη Ρωσία, όταν η μικρότερη κόρη του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε την πρώτη, επίσημη τηλεοπτική της εμφάνιση στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Γιεκατερίνα Βλαντιμίροβνα Πούτινα ή, όπως επιθυμεί να αποκαλείται, Κατερίνα Τικόνοβα μέχρι σήμερα ήταν γνωστή από συμμετοχές της σε διαγωνισμούς χορού (συγκεκριμένα το ακροβατικό ροκ εν ρολ) αλλά και από τον γάμο της με τον μεγιστάνα επενδυτή Κιρίλ Σαμάλοφ, με τον οποίο χώρισε φέτος.

Η 33χρονη ενδοκρινολόγος, που χρησιμοποιεί το επίθετο της γιαγιάς της από την πλευρά της μητέρας της, εμφανίστηκε στο Rossiya TV, σπάζοντας μια παράδοση δεκαετιών που θέλει τα άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του προέδρου να μην κάνουν δημόσιες εμφανίσεις.

Σύμφωνα με τους New York Times, η εμφάνιση της Τικόνοβα, μόνο τυχαία δεν είναι. Αντιθέτως, έρχεται τη στιγμή που η δημοτικότητα του Πούτιν πέφτει λόγω των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και έτσι πρέπει να «στρατολογηθεί» η κόρη του προκειμένου να μαλακώσει το σκληρό και συχνά αυταρχικό πρόσωπο του Πούτιν.

Επίσης, η σύντομη παρουσία της στην τηλεόραση ίσως σηματοδοτεί ένα νέο, πιο ενεργό ρόλο για τη νεαρή επιστήμονα στη δημόσια ζωή της Ρωσίας, σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

Στην εμφάνισή της, η κυρία Τικόνοβα μίλησε για την δουλειά της ως διευθύντρια ενός ερευνητικού ινστιτούτου, σε μια απόπειρα, όπως τονίζεται, να διαφανεί στο ευρύ κοινό πως δεν είναι μόνο ο Πούτιν που μοχθεί σκληρά για να κάνει καλύτερη τη χώρα, αλλά ακόμη και η κόρη του, ούσα στην εμπροσθοφυλακή της ρωσικής επιστημονικής κοινότητας.

«Η ξαφνική της εμφάνιση πιθανώς να προλειαίνει το έδαφος για την ανάληψη, μελλοντικά, ενός δημόσιου ρόλου εκ μέρους της κυρίας Τικόνοβα», σημειώνει στους New York Times η Νίνα Χρούστσεβα, εγγονή του Νικίτα Χρουστσόφ, καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης, και ανώτερη συνεργάτης στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Πολιτικής, όπου διευθύνει το πρόγραμμα για τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...