322
Η προγονή του Εμανουέλ Μακρόν, Τιφέν Οζιέρ, καταφθάνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 14 Μαΐου για την ορκωμοσία μαζί με τον σύντροφό της Αντουάν Σοτό | REUTERS/Benoit Tessier

Η μικρή κόρη της Τρονιέ αντεπιτίθεται υπέρ της μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 17:42
Η προγονή του Εμανουέλ Μακρόν, Τιφέν Οζιέρ, καταφθάνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 14 Μαΐου για την ορκωμοσία μαζί με τον σύντροφό της Αντουάν Σοτό
|REUTERS/Benoit Tessier

Η μικρή κόρη της Τρονιέ αντεπιτίθεται υπέρ της μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 17:42

Η Τιφέρ Οζιέρ, δικηγόρος και νεότερη κόρη της Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία είναι υποψήφια βουλευτής με το νέο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, La Republique En Marche, μίλησε δημοσίως υπέρ της μητέρας της επειδή θεωρεί πως η τελευταία δέχεται σεξιστική επίθεση ζήλειας και ειρωνεία για την ηλικία της από τους πολιτικούς αντιπάλους του νέου προέδρου της Γαλλίας.

Η 32χρονη υποψήφια στο κόμμα του θετού πατέρα της, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι BFMTV: «Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό που συμβαίνει και τώρα δεν θέλω να δώσω σημασία σε εκείνους που διακινούν αυτό το υλικό, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικό στη Γαλλία του 21ου αιώνα να γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις.

»Αυτές οι επιθέσεις δεν θα γίνονταν εναντίον ενός άνδρα πολιτικού αλλά ούτε και εναντίον ενός άνδρα που συνοδεύει μια γυναίκα πολιτικό. Οπότε πιστεύω πως εδώ υπάρχει πολλή ζήλεια κι αυτό που γίνεται είναι απρεπές.

»Από την άλλη συναντώ ανθρώπους που τη θαυμάζουν (σ.σ. εννοεί τη μητέρα της), που θαυμάζουν τη δουλειά της, την ενασχόλησή της. Αν κάποιοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο πέρα από το να κριτικάρουν, ασ’ τους να το κάνουν. Αυτό εμάς θα μας φέρει πιο κοντά».

Η Μπριζίτ Τρονιέ, όπως και ο σύζυγός της, μεγάλωσε στην πόλη Αμιέν στη Βόρεια Γαλλία. Εκεί η οικογένειά της διατηρούσε εργοστάσιο σοκολάτας από το 1872. Το εργοστάσιο είναι γνωστό ως Chocolaterie Trogneux και σήμερα διοικείται από τον ανιψιό της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Ζαν-Αλεξάντρ Τρονιέ.

Η κυρία Μακρόν έχει ήδη στο ενεργητικό της έναν γάμο, με τον τραπεζίτη Αντρέ Λουί Οζιέρ. Από αυτόν τον σύζυγο έχει τρία παιδιά: τον Σεμπαστιάν (γενν. 1975) που είναι μηχανικός, τη Λοράνς (γενν. 1997) που είναι καρδιολόγος και την Τιφέρ (γενν. 1984) που είναι νομικός.

Η Τρονιέ εγκατέλειψε τον Οζιέρ το 2006 για να παντρευτεί τον Μακρόν, έναν χρόνο μετά. Το ζευγάρι μετακόμισε στο Παρίσι όπου ο Μακρόν σπούδαζε και η Τρονιέ εργάστηκε ως δασκάλα θεάτρου. Επαψε να εργάζεται εδώ και έναν χρόνο, για να υποστηρίξει τον σύζυγό της στην προεκλογική εκστρατεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...