Η Κοντσίτα αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά, κλείνοντας το στόμα του πρώην συντρόφου της που ήθελε να την εκβιάσει | EPA/ABIR SULTAN
Επικαιρότητα

Η Κοντσίτα της Eurovision αποκάλυψε ότι είναι θετική στον ιό του HIV

Η drag queen που κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού με τα χρώματα της Αυστρίας το 2014, αποφάσισε να αποκαλύψει μέσω Instagram ότι είναι θετική στον ιό. Τον τελευταίο καιρό, ένας πρώην φίλος της την απειλούσε ότι θα το έβγαζε στη δημοσιότητα και η ίδια θέλησε να τον προλάβει
Protagon Team

Οταν το 2014 κέρδιζε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τραγουδώντας το «Rise like a phoenix», κανείς δεν φανταζόταν ότι οι στίχοι του τραγουδιού της Κοντσίτα Βουρστ, που μιλούν για αναγέννηση μέσα από τις στάχτες σου, έμελλε να είναι τόσο προφητικοί. Η drag queen που δεν πέρασε από κανέναν απαρατήρητη και ασχολίαστη λόγω του εκκεντρικού παρουσιαστικού της, τέσσερα χρόνια μετά τη νίκη της με τα χρώματα της Αυστρίας, αναγκάστηκε να πει δημόσια, μέσω Instagram, ότι είναι θετική στον ιό του HIV.

Οπως σχολίασαν και πολλά ξένα δημοσιεύματα,  η γενειοφόρος ντίβα είπε ότι αναγκάστηκε να μοιραστεί κάτι τόσο προσωπικό με τον κόσμο, καθώς έχει πέσει θύμα εκβιασμού από έναν πρώην σύντροφό της.

Η Κοντσίτα Βουρστ τραγουδά το 2015 στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που φιλοξενήθηκε στην Αυστρία, έναν χρόνο μετά τη δική της θριαμβευτική νίκη. EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

«Εχω διαγνωστεί με τον ιό του HIV εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά το κοινό, αλλά ένας πρώην φίλος μου με έχει απειλήσει ότι θα το δημοσιοποιήσει και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να με τρομάξει και να επηρεάσει τη ζωή μου εξαιτίας αυτού» έγραψε η Κοντσίτα στο Instagram.

Πρόσθεσε ότι λαμβάνει τακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού και ότι ο ιός βρίσκεται κάτω από το όριο ανιχνευσιμότητας, κι επομένως δεν μπορεί να μεταδοθεί.

«Ελπίζω να δώσω και σε άλλους ανθρώπους το θάρρος και να κάνω ένα βήμα εναντίον του στιγματισμού ανθρώπων που, μέσω της συμπεριφοράς τους ή της συμπεριφοράς άλλων, έχουν μολυνθεί από τον ιό» πρόσθεσε.