257
Χέλια σε... υπερδιέγερση λόγω κοκαϊνης στον Τάμεση | shutterstock

Η κοκαΐνη που καταλήγει στον Τάμεση κάνει τα χέλια «υπερδραστήρια»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 19:45
Χέλια σε... υπερδιέγερση λόγω κοκαϊνης στον Τάμεση
|shutterstock

Η κοκαΐνη που καταλήγει στον Τάμεση κάνει τα χέλια «υπερδραστήρια»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 19:45

Η υπερβολική χρήση κοκαΐνης που κάνουν οι κάτοικοι του Λονδίνου έχει άμεση επίδραση στην ζωή… των χελιών που κατοικούν στον Τάμεση.

Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι γίνονται υπερδραστήρια από το ναρκωτικό το οποίο καταλήγει από τους υπονόμους στο ποτάμι μέσα από τα ούρα των χιλιάδων χρηστών.

Τα χέλια πίνουν ποταμίσιο νερό, άρα και κοκαΐνη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αλλαγές στην φυσιολογία τους.

Αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου King’s College, η οποία βρήκε πως οι Λονδρέζοι κάνουν τόσο τακτική χρήση του ναρκωτικού κατά τη διάρκεια της βδομάδας ώστε ο αντίκτυπος θα είναι ορατός στην ποταμίσια πανίδα.

Όπως αναφέρει η έρευνα «οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της βενζοϋλεκγονίνης (σ.σ: ο κύριος μεταβολίτης της κοκαΐνης) παρέμειναν υψηλές στα λύματα όλη την εβδομάδα με μικρή αύξηση το Σαββατοκύριακο, εύρημα που δεν συμβαδίζει με αντίστοιχα άλλων πόλεων. Το Λονδίνο είναι γνωστό ως ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές κοκαΐνης και αυτό υποδεικνύει καθημερινή χρήση, μια συνήθεια που μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες στην υδρόβια ζωή του ποταμιού».

Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας έναν μετρητικό σταθμό κοντά στο Κοινοβούλιο, βρήκαν πως υπήρχε ένα μόνιμο χαμηλό επίπεδο κοκαΐνης που εισέρχεται στο ποτάμι.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού του Λονδίνου δεν καταφέρνουν να φιλτράρουν το νερό, ενώ οι καταιγίδες τις υπερχειλίζουν, με αποτέλεσμα τα λύματα να μεταφέρονται στο ποτάμι.

«Οι αυξήσεις στην καφεΐνη, την κοκαΐνη και την βενζοϋλεκγονίνη παρατηρήθηκαν 24 ώρες μετά τα πλημμυρικά συμβάντα στους υπονόμους», τονίζει η έρευνα, που καταλήγει πως με 30 τόνους κοκαΐνης να εισέρχονται και να πωλούνται ετησίως στο Λονδίνο, τα χέλια έχουν κάθε λόγο να νιώθουν άβολα για το μέλλον τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...