168
Αεροσκάφος της Thomas Cook λίγο πριν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λας Πάλμας, στα Κανάρια Νησιά | REUTERS/Borja Suarez

Η Fosun ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το brand της Thomas Cook

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2019, 13:54
Αεροσκάφος της Thomas Cook λίγο πριν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λας Πάλμας, στα Κανάρια Νησιά
|REUTERS/Borja Suarez

Η Fosun ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το brand της Thomas Cook

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2019, 13:54

Μία εταιρεία 178 ετών, όπως η Thomas Cook, ακόμη και αν κατέρρευσε με πάταγο, εξακολουθεί να έχει ένα αξιοζήλευτο όνομα σε μια δύσκολη ανταγωνιστική αγορά.

Με αυτή τη λογική η Fosun κινείται για την αγορά του brand της Thomas Cook, της εμπορικής ονομασίας της εταιρείας.

Οι Times του Λονδίνου επισημαίνουν ότι η κινεζική εταιρεία συζητά την πιθανή εξαγορά του brand και μέρους των περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα, η Fosun ενδιαφέρεται για κάποια από τα ξενοδοχεία με τη φίρμα Thomas Cook και τη γερμανική θυγατρική της. Επιπλέον θα εξαγοράσει το μερίδιο της βρετανικής Thomas Cook στη εταιρεία που είχαν συστήσει από κοινού.

Για τις αλυσίδες ξενοδοχείων της Thomas Cook, όπως τα «Casa Cook» και «Cook’s Club» (υπάρχουν και στην Ελλάδα) αναμένεται  ανταγωνισμός, γράφουν οι Times.

H Fosun δεν σχολίασε τις πληροφορίες ενώ έχει ανακοινώσει ότι η έκθεσή της από την χρεοκοπία της Thomas Cook θα είναι περιορισμένη. Η εταιρεία σχεδίαζε να επενδύσει 450 εκατ. στερλίνες στο –εντέλει αποτυχημένο- σχέδιο της Thomas Cook, έβαζε δηλαδή τα μισά από τα χρήματα του πακέτου διάσωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...