204
Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, που δεν ξεχνά τις παλιές και δοκιμασμένες μεθόδους του | EPA/ROMAN PILIPEY

Η Κίνα στέλνει στην επαρχία εκατομμύρια «εθελοντές» για επιμόρφωση (των χωρικών)

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 10:18
Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, που δεν ξεχνά τις παλιές και δοκιμασμένες μεθόδους του
|EPA/ROMAN PILIPEY

Η Κίνα στέλνει στην επαρχία εκατομμύρια «εθελοντές» για επιμόρφωση (των χωρικών)

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 10:18

Η Κίνα ετοιμάζεται τα επόμενα χρόνια να στείλει μακριά από τις πόλεις πάνω από 10 εκατομμύρια νέους για να αναζωογονήσουν την επαρχία ώστε να περιοριστεί η τάση προσέλκυσής τους από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στόχος του Πεκίνου είναι οι εθελοντές, όπως αποκαλούνται, «να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να διαδώσουν τον πολιτισμό και να προωθήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία».

Οι κρατικοί αξιωματούχοι συμπληρώνουν ότι στόχος είναι οι νέοι να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στην επιστήμη και την τεχνολογία για να ανανεώσουν τις παραδοσιακές μεθόδους γεωργίας. Για αυτόν τον λόγο προτεραιότητα θα δοθεί σε υποβαθμισμένες και φτωχές περιοχές, αλλά και σε περιοχές με εθνοτικές μειονότητες, σημειώνει το AFP.

Οι φοιτητές θα κληθούν να ζήσουν στην επαρχία κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Μια λεπτομέρεια που δεν διευκρινίστηκε είναι πώς θα πειστούν να μετακινηθούν.

Εστω και αν έχει νέο ένδυμα, η απόφαση θυμίζει τους πειραματισμούς του προέδρου Μάο.

Από το 1966 ως το 1976 εκατομμύρια νέοι διανοούμενοι εστάλησαν στην επαρχία κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ τα πανεπιστήμια έμεναν κλειστά.

Μεταξύ τους ήταν κάποιος Σι Τζινπίνγκ που έμεινε από τα 16 του για επτά χρόνια σε ένα χωριό σε βόρεια επαρχία. Σήμερα είναι ο πανίσχυρος πρόεδρος της Κίνας, πάντα όμως είναι νοσταλγός της εποχής του Μάο και των μεθόδων του ηγέτη της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...