241
Κινέζος επιστήμονας παίζει με τον κλωνοποιημένο σκύλο Kunxun | China Daily via REUTERS

Η Κίνα κλωνοποίησε την «Σέρλοκ Χολμς» των αστυνομικών σκύλων

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 10:59
Κινέζος επιστήμονας παίζει με τον κλωνοποιημένο σκύλο Kunxun
|China Daily via REUTERS

Η Κίνα κλωνοποίησε την «Σέρλοκ Χολμς» των αστυνομικών σκύλων

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 10:59

Επιστήμονες στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας κλωνοποίησαν ένα θηλυκό λυκόσκυλο που έχει αποκληθεί «η Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων», στο πλαίσιο ενός προγράμματος με το οποίο ελπίζουν ότι θα μειώσει δραστικά τον χρόνο και το κόστος της εκπαίδευσης των λαγωνικών.

Κρατικά μέσα στην Κίνα αναφέρουν ότι το κουτάβι, που βαφτίστηκε Kunxun, κλωνοποιήθηκε από την εταιρεία Sinogene Biotechnology και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Γιουνάν, με τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Η εταιρεία Sinogene ελπίζει ότι θα μπορέσει να επιτύχει «μαζική παραγωγή» κλωνοποιημένων αστυνομικών σκύλων, ώστε να συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης, επισήμανε ο Τζάο Τζιανπίνγκ, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters. Επισήμανε πάντως ότι το κόστος της κλωνοποίησης αποτελεί ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο.

Η Kunxun, που είναι πλέον τριών μηνών, θα εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό ναρκωτικών, θα μάθει τεχνικές ελέγχου πλήθους και έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων για την αστυνομική έρευνα.

Αναμένεται να είναι πιστοποιημένο αστυνομικό σκυλί και να έχει αρχίσει υπηρεσία όταν θα είναι περίπου δέκα μηνών, σημειώνει η εφημερίδα China Daily.

Αυτού του είδους η εκπαίδευση συνήθως διαρκεί πέντε χρόνια και κοστίζει έως και 500.000 γιούαν (περίπου 65.000 ευρώ) χωρίς εγγύηση επιτυχίας, συμπληρώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη ειδικό στο πανεπιστήμιο της Γιουνάν. Δεν διευκρινίζεται πάντως το συνολικό κόστος της κλωνοποίησης και της εκπαίδευσης του λυκόσκυλου που δημιουργήθηκε.

Τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο στον κόσμο δημιούργησαν επιστήμονες στη Νότια Κορέα το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, οι Αρχές της χώρας άρχισαν να χρησιμοποιούν κλωνοποιημένα λαμπραντόρ για να εντοπίζουν ναρκωτικά στα τελωνεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...