418
|

Η Κεραμέως ανακάλεσε εγκύκλιο που καλούσε μαθητές σε εκδήλωση της «Χριστιανικής Αγωγής»

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2020, 11:16

Η Κεραμέως ανακάλεσε εγκύκλιο που καλούσε μαθητές σε εκδήλωση της «Χριστιανικής Αγωγής»

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2020, 11:16

Στην πολιτικά αμήχανη θέση να αναγκάζεται να ανακαλέσει εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε υπουργική οδηγία προς τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ημερίδα της οργάνωσης «Χριστιανική Αγωγή».

Στην επίμαχη εγκύκλιο, που έφερε τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» και την υπογραφή της γενικής γραμματέως Αναστασίας Γκίκα, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωνε τα 15μελη Μαθητικά Συμβούλια και τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική για ημερίδα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και ελληνορθόδοξη παράδοση»!

Το προφανές ζήτημα –η πανταχού παρούσα και με υπουργική εντολή σύνδεση της ελληνικής εκπαίδευσης με την ελληνορθόδοξη παράδοση– έγινε πιο οξύ λόγω της συμμετοχής της «Χριστιανικής Αγωγής» στην ομάδα των σωματείων που στηρίζουν το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» το οποίο πρόσφατα είχε διοργανώσει την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη καμπάνια στο Μετρό της Αθήνας (εδώ).

Η εγκύκλιος προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις φορέων αλλά και της αντιπολίτευσης.

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της παρατήρησε ότι το υπουργείο Παιδείας «νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;».

Το θέμα έσπευσε να πολιτικοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι επιχειρεί να μετατρέψει το υπουργείο σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων:

«Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα “χριστιανικά” αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας», σημείωνε, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σχετικά:

Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...