357
Από επάνω αριστερά και δεξιόστροφα, η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη, η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Γιαννοπούλου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας και ο καθηγητής Παιδιατρικής Γιώργος Χρούσος φιλοξενούνται από την Ρέα Βιτάλη (στο κέντρο) στην πρεμιέρα της «Κεραίας» | CreativeProtagon

Η «Κεραία» της Ρέας που θα είναι στραμμένη στην ψυχή…

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 21:31
Από επάνω αριστερά και δεξιόστροφα, η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη, η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Γιαννοπούλου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας και ο καθηγητής Παιδιατρικής Γιώργος Χρούσος φιλοξενούνται από την Ρέα Βιτάλη (στο κέντρο) στην πρεμιέρα της «Κεραίας»
|CreativeProtagon

Η «Κεραία» της Ρέας που θα είναι στραμμένη στην ψυχή…

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 21:31

Μια εκπομπή για αυτά που αισθανόμαστε και όχι μονάχα αυτά που βλέπουμε… Μια «Κεραία» στραμμένη στην ανθρώπινη ψυχή, όπως σημειώνει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η πρεμιέρα της νέας ενημερωτικής εκπομπής της Ρέας Βιτάλη στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22:00 υπόσχεται να είναι ένα παράθυρο που ανοίγει στον κόσμο, σε θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά…

Στο πρώτο επεισόδιο, η δημοσιογράφος-συγγραφέας καταπιάνεται με το γήρας, που ξεκινά, σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι από την μέση ηλικία -όπως πιστεύαμε κάποτε- αλλά από τη στιγμή που το ωάριο γονιμοποιείται. Με σύνθημα «Πάει ο φθηνός μας χρόνος (γίνεται πια ακριβός)»,  επικεντρώνεται σε μια σειρά ερωτημάτων: Πότε ξεκινά η φθορά, ποια τα δώρα που μας κομίζει ως αντίβαρο;

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αλληλοσυμπληρωματικοί, μιλούν γι’ αυτό το παλίμψηστο των συναισθημάτων, που γράφονται και σβήνονται στο κορμί και στην ψυχή ενός ανθρώπου που μεγαλώνει.

Ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Χρούσος – σύμφωνα με την Google είναι ο 37ος επιστήμονας στον κόσμο σε αριθμό δημοσιεύσεων – μιλάει για τον καίριο ρόλο του άγχους στην επιτάχυνση της γήρανσης αλλά και για τον τρόπο της διαχείρισής του.

Η τρανς συγγραφέας Αννα Κουρουπού εξηγεί πώς καταφέρνει να έχει τον χρόνο κοντά της -όχι σύμμαχο, πάντως ούτε εχθρό- και πώς η ίδια βιώνει τη διαδικασία της ωρίμασης μυαλού και σώματος.

Η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη μιλάει για τον έρωτα και την τέχνη τού να μεγαλώνεις δίχως να γερνάς και κυρίως δίχως να γίνεσαι κυνικός, δυσάρεστος ή βάρος στους οικείους σου.

Η διακεκριμένη επιστήμονας στον χώρο της Υγείας, δρ Εύη Χατζηανδρέου, μας κατατοπίζει για τις κατακτήσεις στον τομέα αυτόν από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η πλαστική χειρουργός Αθηνά Γιαννοπούλου αναφέρεται σε αυτό το καίριο ζήτημα, που απασχολεί γυναίκες και άνδρες από την αρχαιότητα.

Η Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυμνίστριες και δεινή κολυμβήτρια στα 85 της, έρχεται μαζί μας για μια βουτιά στη θάλασσα και αποκαλύπτει το αλμυρό ελιξίριο της δικής της νεότητας.

Η χημικός αλλά και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Αθηνά Μπίνιου κάνει τη ζεύξη ανάμεσα στις πολλές ηλικίες της ζωής μας, ενώ ο εκπαιδευτικός Ελευθέριος Γείτονας, δάσκαλος που πέρασαν από τα θρανία του γενιές στη σειρά, αποκαλύπτει τι κέρδισε ο ίδιος από τα παιδιά.

Και το ρεζουμέ; Στο στούντιο προσκεκλημένος ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος ξέρει να κουβαλά με χάρη, ελαφράδα και σοφία όλα τα βιώματα του πλούσιου βίου του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...