477
H Kατερίνα Ακριβοπούλου ξιφουλκεί στον «αέρα» της εκπομπής της | Youtube

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου ζητάει και τα ρέστα: να σας πω εγώ για δεοντολογία!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 11:32
H Kατερίνα Ακριβοπούλου ξιφουλκεί στον «αέρα» της εκπομπής της
|Youtube

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου ζητάει και τα ρέστα: να σας πω εγώ για δεοντολογία!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 11:32

«Ο καλός ΣΥΡΙΖΑ μάς έσωσε και οι άλλοι έρχονται να μας καταστρέψουν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει τη Δευτέρα  η Κατερίνα Ακριβοπούλου, παρουσιάστρια της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» και από τις «αξιότερες» φωνές εξύμνησης της κυβέρνησης Τσίπρα.

Συνόδευσε μάλιστα την προεκλογική παραίνεσή της με ένα animation (δείτε το πάνω) με πρωταγωνιστή τον γάιδαρο «Μαρίζα», χωρίς φυσικά να έχει ζητήσει την άδεια για κάτι τέτοιο από τον δημιουργό του χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Κρυστάλλη (δείτε κάτω διαδοχικά την ανάρτησή του και το επίσημο βίντεο με τη Μαρίζα).

ΑΙΣΧΟΣ! ? Δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!

Geplaatst door Constantine Krystallis op Dinsdag 11 juni 2019

Η προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το δίαυλο της δημόσιας τηλεόρασης βεβαίως, συνέπεσε το ίδιο βράδυ που η ΕΡΤ επέλεξε να αφιερώσει ολόκληρο το κεντρικό της δελτίο στην προεκλογική φιέστα του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής (παρουσίαση προγράμματος το είπαν) «θάβοντας» την υπόλοιπη επικαιρότητα και ας ήταν η Δευτέρα η ημέρα που ο Πρωθυπουργός ζήτησε επισήμως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Οπως ήταν επόμενο η ιδιότυπη αυτή επίταξη της κρατικής τηλεόρασης προκειμένου να προβληθεί το «έργο» και η υποσχεσιολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε ομοβροντία αντιδράσεων, με τα social media να «παίρνουν φωτιά».

Τα όσα «άκουσε» η κυρία Ακριβοπούλου για την απροκάλυπτη προπαγάνδα που επέλεξε, για μία ακόμη φορά, να κάνει υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν έδειξαν πάντως να την πτοούν ιδιαίτερα. Για τη διοίκηση της ΕΡΤ ούτε συζήτηση. Είχε άλλωστε ζητήσει «συγγνώμη» για το πρωτοφανές ατόπημα με το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Το βράδυ της Τρίτης η παρουσιάστρια της «Δεύτερης Ματιάς» βγήκε να απαντήσει στους επικριτές της (πού αλλού, από τον «αέρα« της εκπομπής της).

«Εχει γίνει ο κακός χαμός σήμερα στα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης για το χθεσινό βίντεο αρχής το οποίο χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό. Είναι τα ίδια μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news και που κόπτονται επιλεκτικά για τη δεοντολογία και εκεί είναι το θέμα», ισχυρίστηκε, εμφανίζοντας και μία άλλη – άγνωστη στο ευρύ κοινό κατά την ίδια – πτυχή της κριτικής που ασκείται στον Αλέξη Τσίπρα από δημοσιογράφους μέσα στην ΕΡΤ. Σαν να αποτελούσε «είδηση δηλαδή κάτι τέτοιο…

 «Είναι τα ίδια μέσα», συνέχισε στην απάντησή της (δείτε τη στο βίντεο πάνω),  «που ευτυχώς – και το εννοώ – δεν έγραψαν κουβέντα για αναρτήσεις, δηλώσεις, τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων, εδώ της ΕΡΤ, που έχουν το θάρρος και την παρρησία να καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικώς κτλ».

«Και καλά κάνουν οι συνάδελφοι και το εννοώ, όλοι οι συνάδελφοι, σε όποιο μέσο και αν είναι, που λένε ευθαρσώς την άποψή τους, διότι αυτό σημαίνει ελευθερία γνώμης και άποψης κυρίως όταν την υπερασπίζεται κανείς με συνέπεια και συνέχεια και δεν αλλάζει μανδύα με όρους καιροσκοπισμού», κατέληξε, χαρακτηρίζοντας  «κατάκτηση» το να μπορεί κάθε δημοσιογράφος να λέει τη γνώμη του.

Αρκεί να μην τον πληρώνουν οι πολίτες για να το παίζει εκπρόσωπος της κυβέρνησης μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, προσθέτουμε εμείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...