170
Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η κατάθεση-υπόμνημα του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 21:59
Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η κατάθεση-υπόμνημα του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 21:59

Σε υπόμνημά του με ημερομηνία 10ης Σεπτεμβρίου, το οποίο κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται σε «σκευωρία Novartis».

Ο κ. Σαμαράς καταγγέλλει ονομαστικώς τον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπευθύνους για την ενορχήστρωσή της και την εκτέλεσή της.

Επίσης ισχυρίζεται ότι υπάρχει «ευθεία σύνδεση μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου».

Και συνεχίζει: «Ολες οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν προσχεδιασμένες και σε πλήρη γνώση και καθ’ υπόδειξη των τελευταίων: ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως ‘Ρασπούτιν’ για την υλοποίησή της, υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα».

Οπως τονίζει ο κ. Σαμαράς, όλα αυτά δημοσιεύονταν σε συγκεκριμένα έντυπα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Στο υπόμνημά του ο πρώην Πρωθυπουργός κατονομάζει την εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη.

Τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος έκανε το dikastiko.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...