Η κατάρα των σεΐχηδων – κι άλλος νεκρός από ναρκωτικά
Ο Χαλίντ Αλ Κασίμι. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία γιατί ο νεαρός σεΐχης ήταν επιφανές μέλος της λονδρέζικης κοσμικής κοινωνίας | Social Media
Επικαιρότητα

Η κατάρα των σεΐχηδων – κι άλλος νεκρός από ναρκωτικά

Κάποτε υπήρχαν οι τραγωδίες της Γκρέις Κέλι και της Λέιντι Ντι, οι ερωτοτροπίες των Μονεγάσκων, τα διαζύγια των Ουίνδσορ και τα βίτσια των γαλαζοαίματων του Βελγίου. Σήμερα, όμως, οι πρωταγωνιστές των σκανδαλοθηρικών περιοδικών και των ταμπλόιντ όλου του κόσμου προέρχονται από την Αραβική Χερσόνησο
Protagon Team

Αλλά πριν από τον αναπάντεχο θάνατό του, το ζήτημα που απασχολούσε την υψηλή αραβική κοινωνία του Λονδίνου ήταν η επεισοδιακή φυγή της πριγκίπισσας Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν. Η 45χρονη κόρη του εκλιπόντος βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και αδερφή του νυν βασιλιά της χώρας Αμπντάλα, είχε να εμφανιστεί δημοσίως από την 20η Μαΐου ενώ είχε απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς της στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε περισσότερο η απουσία της από τις βασιλικές ιπποδρομίες του Ασκοτ, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον ζάπλουτο σύζυγό της, τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, κυβερνήτη του Ντουμπάι και αντιπρόεδρο και πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν με αφορμή την εξαφάνισή της, η πριγκίπισσα Χάγια αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία, παίρνοντας μαζί της περί τα πενήντα εκατομμύρια δολάρια και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας επτά και έντεκα ετών. Κατέφυγε αρχικά στη Γερμανία, με τη βοήθεια ενός γερμανού διπλωμάτη, και παρά τις ισχυρές πιέσεις του σεΐχη, οι Αρχές της χώρας αρνήθηκαν να την οδηγήσουν πίσω στην πατρίδα της.

Σήμερα η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στο Λονδίνο, όπου φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου ενώ ο πρώην σύζυγός της εμφανίζεται πρόθυμος να συναινέσει στο διαζύγιο, με την προϋπόθεση ότι τα δύο παιδιά τους θα επιστρέψουν πίσω στο Ντουμπάι. Εκείνη αρνείται, φυσικά, και τον λόγο έχει τώρα η βρετανική Δικαιοσύνη.

Αρκετούς μήνες πριν από την πριγκίπισσα Χάγια από το Ντουμπάι αποπειράθηκε να φύγει ή μάλλον να δραπετεύσει και η 33χρονη Λατίφα, μια από τις κόρες του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Επιβιβάστηκε στο γιοτ ενός φίλου της από τη Γαλλία με σκοπό να μεταβεί στην Ινδία και από εκεί στην Αμερική. Συνελήφθη, ωστόσο, από τα μέλη μιας επίλεκτης στρατιωτικής ομάδας του Ντουμπάι, ανοιχτά των ινδικών ακτών και μεταφέρθηκε πίσω δια της βίας με την τύχη της έκτοτε να αγνοείται.

Exit mobile version