353
|

Η Κασιμάτη ζήτησε συγγνώμη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» αλλά καταγγέλλει τη… ΝΔ!

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 15:09

Η Κασιμάτη ζήτησε συγγνώμη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» αλλά καταγγέλλει τη… ΝΔ!

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 15:09

Αφού το θέμα της Νίνας Κασιμάτη έφτασε στην πόρτα του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, με τη ΝΔ να απαιτεί (εδώ) από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την αποπέμψει, και αφού παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας (εδώ), η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ζητήσει μια συγγνώμη –έστω και αστερίσκους– για την προκλητική ανάρτησή της στο Facebook όπου είχε γράψει το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η κυρία Κασιμάτη, βουλευτής Β’ Πειραιώς, είχε προηγουμένως προκαλέσει την οργή των αστυνομικών και είχε επανέλθει με μια εξίσου αμφιλεγόμενη επιστολή της (εδώ) προς την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στην οποία υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο σύνθημα «έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία».

Τελικά το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά από τον σάλο που προκλήθηκε η κυρία Κασιμάτη ανέφερε σε δήλωσή της ότι η συγγνώμη της είναι «ρητή και αυτονόητη». Ωστόσο βρήκε και πάλι την ευκαιρία να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι με την ανάδειξη του θέματος επιχειρεί έναν «χυδαίο αντιπερισπασμό για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην “αναγκαστικότητα του ξύλου” μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ». Η αναφορά περί «αναγκαστικότητας του ξυλου» παραπέμπει στη γνωστή δήλωση του υπουργού Μάκη Βορίδη (εδώ).

Ανέφερε συγκεκριμένα η κυρία Κασιμάτη:

«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην “αναγκαστικότητα του ξύλου” μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...