227
Η Ιβάνκα Τραμπ στο πλευρό του πατέρα της σε συγκέντρωση λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ | REUTERS/Carlos Barria

Η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιούσε (όπως η Χίλαρι Κλίντον) προσωπικό email για κρατικές υποθέσεις

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 08:01
Η Ιβάνκα Τραμπ στο πλευρό του πατέρα της σε συγκέντρωση λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
|REUTERS/Carlos Barria

Η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιούσε (όπως η Χίλαρι Κλίντον) προσωπικό email για κρατικές υποθέσεις

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 08:01

Το ενδεχόμενο η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, να παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και κανονισμούς που ισχύουν για τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης αφήνει ανοιχτό η αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων.

Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Τραμπ διαβεβαίωσε ότι αν και πράγματι χρησιμοποίησε δικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες.

Τα περισσότερα μηνύματα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού και συντονισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού τερματίστηκε από πλευράς της όταν ενημερώθηκε για τους κανονισμούς που ισχύουν, σύμφωνα πάντα το ίδιο δικηγορικό γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτούσε ασταμάτητα να οδηγηθεί στη φυλακή η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, διότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό server ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειρίζεται κυβερνητικές υποθέσεις και διότι είχε διαγράψει δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα.

Οι οπαδοί του Τραμπ πολύ συχνά φώναζαν στις συγκεντρώσεις «Lock her up!» («Κλείστε την στη φυλακή!»), κάτι που και ο Τραμπ ενθάρρυνε να κάνουν.

Το θέμα είχε πάρει για μήνες τεράστιες διαστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία εκείνης της χρονιάς, εγείροντας τώρα απορίες για το πώς η Ιβάνκα Τραμπ είναι δυνατόν να αγνοούσε τους κανονισμούς.

Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης σύμβουλος του αμερικανού προέδρου, φέρεται και αυτός να χρησιμοποιούσε για καιρό ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...