605
| Twitter, Ivanka Trump

Η Ιβάνκα φωτογραφίζεται με τον γιο της ενώ οι παράνομοι μετανάστες χάνουν τα παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 11:17

Η Ιβάνκα φωτογραφίζεται με τον γιο της ενώ οι παράνομοι μετανάστες χάνουν τα παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 11:17

Η Ιβάνκα Τραμπ σκέφτηκε να διαφημίσει την οικογενειακή ευτυχία της το πρωί της Κυριακής, αναρτώντας μια φωτογραφία στο Twitter, με την ίδια να έχει αγκαλιά και να κοιτάζεται κατάματα με τον 2 ετών γιο της Θίοντορ. Η εικόνα αυτή, που θυμίζει καλοσκηνοθετημένη διαφήμιση μαλακτικού ρούχων με τη φωτογενή μανούλα να αγκαλιάζει το εξίσου φωτογενές παιδάκι της, υπό κανονικές συνθήκες δεν θα προκαλούσε τόσες αντιδράσεις.

Οι συνθήκες όμως, δεν είναι ποτέ κανονικές όταν έχουμε να κάνουμε με την κόρη και τον εγγονό του Ντόναλντ Τραμπ. Τα social media και όχι μόνο, αντέδρασαν πολύ έντονα και ο λόγος ήταν πολύ σαφής: ως τον Μάιο του 2018, οι οικογένειες μεταναστών που περνούσαν τα σύνορα παράνομα, μπορούσαν να μείνουν μαζί ώσπου οι υποθέσεις τους να εξεταστούν. Αρχές Μαϊου, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε «μηδενική ανοχή» σε ό,τι έχει να κάνει με τους παράνομους μετανάστες.

Το χαρωπό tweet της ανυποψίαστης Ιβάνκα, ήταν: «My <3! # SundayMorning». Αυτό το κυριακάτικο πρωινό όμως, της βγήκε ξινό αν αναλογιστούμε τη θύελλα αντιδράσεων που ακολούθησε-αν υποθέσουμε φυσικά ότι η κόρη του πλανητάρχη έχει κάποια κύτταρα ευθιξίας μέσα της.

ivanka
Η φωτογενής οικογενειακή ευτυχία της Ιβάνκα εξαγρίωσε την κοινή γνώμη

Μεταξύ των χιλιάδων αντιδράσεων που ακολούθησαν ήταν και εκείνη του κωμικού Πάτον Οσβαλτ. Οπως τόσοι άλλοι, έτσι κι εκείνος δεν άργησε να κάνει τον συνειρμό ανάμεσα στην προνομιούχο Ιβάνκα και στους τόσους μετανάστες που αναγκάζονται να χωριστούν από τα παιδιά τους χωρίς να ξέρουν πότε θα τα ξαναδούν, έτσι όπως θα μπλεχτούν στα γρανάζια της αμερικανικής γραφειοκρατίας.

«Δεν είναι υπέροχο να κάνεις αγαπούλες με το μικρούλι σου, ξέροντας ακριβώς πού βρίσκεται, αφού βρίσκεται ασφαλές μέσα στην αγκαλιά σου; Είναι ό,τι καλύτερο. Το ΤΕΛΕΙΟ. Ετσι δεν είναι Ιβάνκα; Σωστά;» σχολίασε ο Οσβαλτ.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις, ήταν κι εκείνες πολλών εξαγριωμένων γυναίκων που ζητούσαν από την Ιβάνκα να μεσολαβήσει για να ξαναδούν οι ίδιες τα παιδιά τους: «έχεις τρία παιδιά. Κι εγώ το ίδιο. Φαντάσου να έρχεται κάποιος ένστολος και να σου παίρνει μέσα από τα χέρια το μωράκι του και να μην ξέρεις πότε και αν θα το ξαναδείς. Αυτό συμβαίνει χάρη στις αποφάσεις του μπαμπά σου. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ» της απάντησε μια γυναίκα στο Twitter.

Η κοινή γνώμη έχει σαφή προσανατολισμό: η κοινωνική κατακραυγή όλο και δυναμώνει ενάντια στην εικόνα τόσων μικρών παιδιών που αρπάζονται με τη βία από τα χέρια των γονιών τους στα σύνορα. Πρόκειται για βάρβαρες πρακτικές την ίδια ώρα που η Ιβάνκα φωτογραφίζεται καλοχτενισμένη, καλοντυμένη και ευτυχισμένη.

Πού καταλήγουν όμως όλα αυτά τα παιδάκια; Βρίσκονται υπό την κηδεμονία κοινωνικών ιδρυμάτων που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα και τη μετακίνηση μεταναστών.

Οπως αναφέρει και δημοσίευμα του Guardian,  η Λόρα Σεντ Τζον, μέλος τηςΜη κυβερνητικής Οργάνωσης «Florence Project», που παρέχει νομική στήριξη και συμβουλές σε οικογένειες μεταναστών,αποκάλυψε ότι αυτή η αμερικανική πρακτική βρισκόταν σε ισχύ εδώ και μήνες, με παιδάκια ακόμη και ενός έτους να αναγκάζονται να αποχωριστούν τους γονείς τους.

Τον Απρίλιο του 2018 οι New York Times αποκάλυψαν ότι «περισσότερα από 700 παιδιά “αρπάχτηκαν” από τους γονείς τους από τον Οκτώβριο του 2017, μεταξύ των οποίων, περίπου τα 100 ήταν κάτω των τεσσάρων ετών». Οι Times αποκάλυψαν επίσης κάτι πραγματικά ανησυχητικό: η αμερικανική Πρόνοια έχει χάσει τα ίχνη περίπου 1.500 παιδιών που είχαν σταλθεί σε ανάδοχες οικογένειες, όταν εμφανίστηκαν στα σύνορα ασυνόδευτα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ατάραχος ως συνήθως, έκανε την εξής αψυχολόγητη δήλωση μέσα από το αγαπημένο του Twitter: «να πιέσετε τους Δημοκρατικούς να βάλουν ένα τέλος σε αυτόν τον άθλιο νόμο που χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους με το που περάσουν τα σύνορα και φτάσουν στις ΗΠΑ».

Αγνωστο γιατί ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για μία πρακτική που ανακοινώθηκε και ακολουθείται επί της δικής τους προεδρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...