612
Στιγμές σαν αυτήν θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στην Κέρκυρα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου | Corfu Challenge

Corfu Challenge: Ανοίγοντας πανιά σε μια ιστιοπλοϊκή πρόκληση

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:20
Στιγμές σαν αυτήν θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στην Κέρκυρα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου
|Corfu Challenge

Corfu Challenge: Ανοίγοντας πανιά σε μια ιστιοπλοϊκή πρόκληση

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:20

Η Κέρκυρα θα φιλοξενήσει τον πρώτο επί ελληνικής θαλάσσης αγώνα των εντυπωσιακών σκαφών ΜΑΧΙ 72. Ο αγώνας θα γίνει από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου και αναμένεται να προσελκύσει λάτρεις τέτοιων διοργανώσεων αλλά και εκατοντάδες συμμετέχοντες. Εμπνευση για την ιδέα αυτή αποτέλεσαν οι νέες προκλήσεις και εμπειρίες που αναζητούσε μία ομάδα ιδιοκτητών MΑΧΙ για την αγαπημένη τους κλάση σκαφών. Σκοπός τους, να επανασυνδέσουν την ιστιοπλοΐα με τις ιστορικές της ρίζες.

Συγκεκριμένα, η κλάση των MAXI 72 (M72 Class), άρχισε το 2014, ως μία πρωτοβουλία επτά ιδιοκτητών σκαφών τύπου Mini Maxi που επιθυμούσαν ένα πιο αποτελεσματικό μέσο για την προώθηση και τον έλεγχο των ιστιοπλοϊκών τους αγώνων. Πρόκειται ίσως για τον πλέον θεαματικό αγώνα ιστιοπλοΐας, λόγω του μεγέθους των σκαφών και της εξειδικευμένης δεξιότητας του πολυάριθμου πληρώματος, Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας διεξήχθη το 2015 και έκτοτε οι ετήσιοι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο νησί Κι Γουέστ, στην Αντίγκουα, στο νησί Βίρτζιν Γκόρντα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, στον Αγιο Βαρθολομαίο, στο Νιούπορτ, στις Βερμούδες, στο Πάλμα ντε Μαγιόρκα και στη Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Το μέγεθος των σκαφών κυμαίνεται από 18,7 έως 21,9 μέτρα και στον αγώνα της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν πέντε κορυφαία σκάφη. Συγκεκριμένα τα Proteus, Evniki, Bella Mente, Momo και Cannonball.

PROTEUS

Η Κέρκυρα επιλέχθηκε ως ο κατάλληλος τόπος για τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα – καθώς προσφέρει εξαιρετικές θάλασσες, ιδιαίτερους ανέμους, νέες προκλήσεις και πάνω από όλα ένα περιβάλλον συνυφασμένο με τη μυθολογία της ιστιοπλοΐας. Εμπνευστής του αγώνα είναι ο ιστιοπλόος στην κλάση των MAXI 72, ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιώργος Σακελλάρης. Φιλοδοξία του, να φέρει στη χώρα μας τα ΜΑΧΙ72, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλασιαστικά οφέλη τέτοιων διοργανώσεων για την τοπική κοινωνία.

Η πρόκληση που αντιμετώπισε ο κ. Σακελλάρης ήταν να πείσει τους ιδιοκτήτες σκαφών να έρθουν στην Ελλάδα. Τελικά τα κατάφερε και όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Στρατής Ανδρεάδης, ιδιοκτήτης σκαφών και εκ των διοργανωτών του Corfu Challenge, «αυτή τη στιγμή μερικά από τα καλύτερα σκάφη παγκοσμίως έχουν δέσει στην Ελλάδα».

Ο κ. Σακελλάρης υποστήριξε: «Ελπίζουμε ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός και εφαλτήριο προκειμένου η χώρα να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού. Η ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού (yachting) συμβάλλει όχι μόνο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την αξιοποίηση τον τοπικών πόρων, αλλά συμπαρασύρει ανοδικά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας οι οποίες συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο».

17966392_1853253084700552_828693547724940195_o

Το Corfu Challenge έχει ενθουσιάσει την ιστιοπλοϊκή κοινότητα, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο ετήσιο πρόγραμμα της κλάσης «2017 Maxi 72 Overall Trophy».

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με το International Maxi Association (IMA) και την Κλάση MAXI 72. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Κερκύρας. Μέγας  Χορηγός της διοργάνωσης ως Official Timepiece, η Rolex με υπερηφάνεια στηρίζει το «Corfu Challenge 2017», με την πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων. Παράλληλα, αισιοδοξεί ότι το Corfu Challenge θα αποτελέσει θεσμό και αφετηρία για την πραγματοποίηση παρόμοιων αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στη χώρα μας.

ZF1A5178

Η Rolex, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της συνδέεται στενά με τις κορυφαίες διοργανώσεις και τους θεσμούς της ιστιοπλοΐας, έχοντας καθιερώσει συνεργασίες που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Συγκεκριμένα, είναι ο βασικός χορηγός σε περισσότερες από 15 διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, κλασικούς αγώνες ανοικτής θάλασσας, φημισμένες Regatta και παγκόσμια πρωταθλήματα (Rolex Sydney Hobart, Rolex Fastnet Race, Rolex Farr 40 World Championship,  Maxi Yacht Rolex Cup , Rolex Swan Cup και άλλες).

Παράλληλα, διατηρεί δεσμούς με τους πιο γνωστούς ναυτικούς ομίλους και ιστιοπλοϊκές αγωνιστικές οργανώσεις του κόσμου (New York Yacht Club,  Royal Yacht Squadron,  Yacht Club Costa Smeralda και άλλες),  ενώ από το 2001 είναι ο κύριος υποστηρικτής της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (International Sailing Federation -ISAF) και των ISAF Rolex World  Sailor of the Year Awards.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News