409
Ο Ζουλιέν Λοπετέγκι | REUTERS/Juan Medina/File Photo

Η Ισπανία απέλυσε τον προπονητή της -και πήρε Ιέρο- μία ημέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:28
Ο Ζουλιέν Λοπετέγκι
|REUTERS/Juan Medina/File Photo

Η Ισπανία απέλυσε τον προπονητή της -και πήρε Ιέρο- μία ημέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:28

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της ισπανικής ομάδας μία μόλις ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του Μουντιάλ. Η ισπανική ομοσπονδία πήρε την απόφαση να απολύσει τον Ζουλιέν Λοπετέγκι, που θα είναι ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ολα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ που ανέφερε ότι ο Λοπετέγκι θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζιντάν στον πάγκο της ομάδας. Οπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη, λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες της Ρωσίας, δεν άρεσε στην ισπανική ομοσπονδία και θεωρήθηκε unfair εξαιτίας του timing που έγινε και λόγω των αναταράξεων που θα δημιουργούσε στα (ούτως ή άλλως ευαίσθητα) αποδυτήρια των Ισπανών.

Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι παίκτες της Ισπανίας έδιναν μάχη για να κρατήσουν τον προπονητή τους. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης για περίπου δύο ώρες υπήρχαν έντονες συζητήσεις μεταξύ Λοπετέγκι, Ομοσπονδίας και παικτών, με τους τελευταίους να προσπαθούν να πείσουν τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες να αλλάξει απόφαση και να διατηρήσει τον 51χρονο τεχνικό στο τιμόνι.

Ωστόσο στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η οποία μάλιστα καθυστέρησε συνολικά για μιάμιση ώρα, ο Ρουμπιάλες ανακοίνωσε την απόλυση του Λοπετέγκι, παραμονή του Μουντιάλ!

«Ευχαριστούμε τον Χουλέν για όλα όσα έκανε (…) αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον απολύσουμε. Πρέπει να υπάρξει ένα καθαρό μήνυμα για όλους τους εργαζόμενους στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι υπάρχουν κάποιοι κώδικες που πρέπει να τηρούνται.

Έχω μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές, με κατάλαβαν πολύ καλά και πρόκειται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό μαζί με το νέο τεχνικό επιτελείο για να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Ξέρω ότι θα υπάρξει κριτική για ό,τι κι αν συμβεί, αλλά τις αξίες της Ομοσπονδίας τις βάζει η Ομοσπονδία. Εύχομαι στον Χουλέν Λοπετέγκι τα καλύτερα, αλλά δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε αυτό που συνέβη. Θα ήταν ανεύθυνο να μην κάνουμε κάτι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρουμπιάλες.

Ετσι, ο Λοπετέγκι θα αφήσει την ομάδα που έχτιζε τόσο καιρό λίγες μόνο ώρες πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της με την Πορτογαλία.

Με Ιέρο στο Μουντιάλ

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Λοπετέγκι, ανακοίνωσε ότι ο Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος κατείχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στους «Φούριας Ρόχας», θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο στα ματς που θα δώσει η Εθνική στο Μουντιάλ.

Μάλιστα, η παρουσίασή του θα λάβει χώρα σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:30 στο Κράσνονταρ.

Ο Ιέρο θα πραγματοποιήσει επίσης εντός της ημέρας την πρώτη του προπόνηση και θα ντεμπουτάρει στον πάγκο στο πρώτο ματς της Εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο την προσεχή Παρασκευή απέναντι στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...