291
Κλαμπ στην Ιμπιζα το 2012, μια εικόνα που δεν πρόκειται να δούμε φέτος | REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Η Ιμπιζα θρηνεί από τώρα μια χαμένη χρονιά

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 18:03
Κλαμπ στην Ιμπιζα το 2012, μια εικόνα που δεν πρόκειται να δούμε φέτος
| REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Η Ιμπιζα θρηνεί από τώρα μια χαμένη χρονιά

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 18:03

Για φέτος πρέπει να ξεχάσουμε τα πάρτι στην Ιμπιζα, μία από τις πρωτεύουσες του ξέφρενου καλοκαιρινού κλάμπινγκ.

Οι εικόνες που είχαμε συνηθίσει – με εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανθρώπους συνωστισμένους στις πίστες  – είναι το ιδανικό πεδίο για την εξάπλωση του κορονοϊού. Και βέβαια κλάμπινγκ με αποστάσεις ασφαλείας δεν γίνεται.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo μεταφέρει μια εικόνα ερημιάς και απογοήτευσης και γράφει πως τα κλαμπ στο νησί φοβούνται ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου μέσα στο 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η τουριστική χρονιά θα είναι δύσκολη για την Ισπανία. Ο τουρισμός έχει ανοίξει επισήμως από τις 21 Ιουνίου (αρχικά ήταν την 1η Ιουλίου), αλλά οι προοπτικές δεν είναι καθόλου θετικές.

Η παράλυση της νυχτερινής ζωής στερεί από το νησί περίπου 770 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι Ισπανοί. Ενας στους τρεις εργαζόμενους στην Ιμπίζα σχετίζεται εξάλλου άμεσα ή έμμεσα με αυτόν τον τομέα.

Στην Ιμπιζα, με τους συνολικά 148.000 κατοίκους υπάρχουν σχεδόν 23.000 εποχικοί υπάλληλοι που είναι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης από την κυβέρνηση και πάνω από 10.000 άνεργοι, οι τελευταίοι τριπλάσιοι σχεδόν από πέρυσι. Υπάρχουν μάλιστα εποχικοί που είναι χωρίς εισοδήματα από τον περασμένο Οκτώβριο, με ορατό τον κίνδυνο να πληρωθούν ξανά τον Απρίλιο του 2021, με τη νέα σεζόν – 18 μήνες χωρίς ένα ευρώ!

Η εικόνα στα δημοφιλέστατα νησιά των Βαλεαρίδων, που τα προτιμούν τουρίστες όλων βαλαντίων, είναι αποκαρδιωτική. Αδειοι δρόμοι, καταστήματα και κέντρα διασκέδασης χωρίς πελάτες, DJ και μετρ που έχουν εγκαταλείψει τα καταστήματα και τα ίδια τα νησιά. Τα κέντρα διασκέδασης επιδίδονται σε προσφορές και υπόσχονται γενναίες επιστροφές χρημάτων σε περίπτωση ακυρώσεων, χωρίς όμως να μπορούν να αναστρέψουν το κλίμα.

Οσο και αν περιμένουν τους Γερμανούς να επιστρέψουν στο αγαπημένο τους νησί και να ζωντανέψουν λίγο τα πράγματα, λίγο ως πολύ όλοι πλέον το ομολογούν: φέτος η χρονιά για την Ιμπίζα είναι εντελώς χαμένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...