403
Ακόμη μια νομική ήττα για την Apple που πλέον αποτελεί και δεδικασμένο στη Βρετανία | Reuters

Η γυναίκα που τα έβαλε με την Apple για το κινητό του νεκρού συζύγου της

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 07:45
Ακόμη μια νομική ήττα για την Apple που πλέον αποτελεί και δεδικασμένο στη Βρετανία
|Reuters

Η γυναίκα που τα έβαλε με την Apple για το κινητό του νεκρού συζύγου της

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 07:45

Μπορείς να τα βάλεις δικαστικά με κοτζάμ Apple και να νικήσεις;

Η Ρέιτσελ Τόμσον το αποπειράθηκε το 2015 και, πέντε χρόνια μετά, δικαιώθηκε για την επιλογή της.

Η 44χρονη Βρετανίδα κέρδισε το δικαίωμα να έχει πλέον πρόσβαση στα δεδομένα του λογαριασμού του άντρα της, Ματ, ο οποίος έθεσε τέλος ο ίδιος στη ζωή του χωρίς να έχει αφήσει κάποιου είδους διαθήκη ως προς το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του στο iCloud της Apple, έναν χώρο όπου είχε αποθηκεύσει 4.500 φωτογραφίες και 900 βίντεο με τον ίδιο, την γυναίκα του και την κόρη τους, Ματίλντα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, οι συγγενείς των τεθνεώτων δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες που περιέχονται στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του εκλιπόντος.

Ωστόσο, η κυρία Τόμσον πήγε κόντρα σε αυτή τη λογική, καθώς επιθυμούσε η κόρη τους, που ήταν μόλις 4 ετών όταν πέθανε ο πατέρας της, να έχει φωτογραφικές αναμνήσεις από αυτόν.

Τελικά, μετά πέντε χρόνια, δικαστήριο της Βρετανίας έδωσε εντολή στην Apple να απελευθερώσει τις 4.500 φωτογραφίες και τα 900 βίντεο από το κινητό του Ματ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που πλέον αποτελεί και δεδικασμένο στη Βρετανία.

Η Ρέιτσελ Τόμσον που τα έβαλε με τον τεχνολογικό κολοσσό και κέρδισε, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στη Βρετανία

Η 44χρονη γυναίκα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι οι εικόνες και τα βίντεο είναι «πολύτιμα».

Από την πλευρά του, ο δικαστής Γιαν Λούμπα τόνισε πως πρέπει σύντομα να υπάρξει αλλαγή του νόμου ο οποίος θα συμβάλει σε έναν απλούστερο τρόπο επίλυσης αυτών των υποθέσεων στο μέλλον.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι εταιρείες όπως η Apple έχουν ένα «ψηφιακό καθήκον φροντίδας» των οικογενειών αυτών που θρηνούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, εννοώντας πως πρέπει να λειτουργούν υποστηρικτικά.

Ο Ματ με την Ματίλντα, λίγο καιρό πριν την αυτοκτονία του

«Οι φωτογραφίες συνηθιζόταν να αποθηκεύονται σε λευκώματα φωτογραφιών αλλά πλέον φυλάσσονται στο Διαδίκτυο. Τώρα, αντί να ψάχνουμε σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, οι αγαπημένοι μας χρειάζονται ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το φωτογραφικό υλικό. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν έχουν αυτές τις πληροφορίες;» αναρωτιέται ο δικηγόρος Ματ Χίμγουορθ, καταλήγοντας με νόημα πως «το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν λογαριασμούς με αποθηκευτικούς χώρους όπως το iCloud. Πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία προκειμένου οι κληρονόμοι των εκλιπόντων να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτούς τους λογαριασμούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...