445
Η στιγμή για την Κατερίνα ήταν όντως κακιά, δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις, αναγνώρισε ο δήμαρχος Αθηναίων | Τwitter

Η Γκαγκάκη ψυχαναλύεται και ο Μπακογιάννης μιλά για κακιά στιγμή

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 11:04
Η στιγμή για την Κατερίνα ήταν όντως κακιά, δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις, αναγνώρισε ο δήμαρχος Αθηναίων
|Τwitter

Η Γκαγκάκη ψυχαναλύεται και ο Μπακογιάννης μιλά για κακιά στιγμή

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 11:04

Η «λαβωμένη» Κατερίνα Γκαγκάκη δίνει συμβουλές στον… εαυτό της στη μέση της ανταριασμένης θάλασσας!

Αυτή θα μπορούσε να είναι μέσα σε λίγες λέξεις η περιγραφή της πρώτης ανάρτησης από την πρώην πια υπεύθυνη Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και επικεφαλής της Τεχνόπολης, μετά την (αναγκαστική) παραίτησή της υπό το βάρος των αντιδράσεων «για την πλάκα» που έκανε με την σεξουαλική κακοποίηση φοιτήτριας του ΑΠΘ, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

«Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς», έγραψε στην αρχή του post, αναδεικνύοντας και την ποιητική πλευρά της .

«Με τον καιρό», όμως, ευελπιστεί στην ιδιότυπη αυτή ενδο-ψυχανάλυση μέσω Instagram, «θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι από αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες».

Επιμένοντας τέλος στο δίκαιο/άδικο των αντιδράσεων για τη συμμετοχή της στη διαπόμπευση-γελοιοποίηση της φοιτήτριας που δέχθηκε την επίθεση με το σπέρμα του νεαρού μέσα στο Αριστοτέλειο, η κυρία Γκαγκάκη συμπληρώνει στο ίδιο ύφος για αυτές που «δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής».

«Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ», καταλήγει στην ανάρτησή της (δείτε τη κάτω) και κλείνει με τα hashtags  #advice #lifequotes #life.

View this post on Instagram

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

A post shared by Katerina Gagaki (@gagakia) on

Μπακογιάννης: Ηταν όντως μία κακιά στιγμή

Για την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη, αλλά και αυτή της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για το Παιδί, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Για την κυρία Λυκούδη θέλησε να σημειώσει ότι πρόκειται για μία πολύτεκνη γυναίκα που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για την περιοχή της. Είναι προσωπική μου φίλη, τόνισε, και για τους λόγους της παραίτησής της, αρκέστηκε να πει ότι  βγήκε ένα βίντεο με ακραία συνθήματα από το 2011, όπου ήταν παρούσα η κυρία Λυκούδη.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ο κ. Μπακογιάννης, δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία σκιά στην προσπάθεια μας.

Οσο για την περίπτωση της κυρίας Γκαγκάκη, μίλησε για κακιά στιγμή που όμως δεν μπορεί να στιγματίσει την πορεία της και τον επαγγελματισμό της.

«Μία στιγμή, όσο κακιά και αν ήταν -και ήταν κακιά, δεν μπορείς να τη δικαιλογήσεις- δεν μπορεί να σπιλώσει μία ολόκληρη πορεία, έναν χαρακτήρα έναν επαγγελματισμό και μία επάρκεια», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Εμείς, όμως, κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι τα λόγια, υπογράμμισε, και σε τέσσερα χρόνια από τώρα, οι Αθηναίοι θα μας κρίνουν για το έργο μας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...